ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Προς 48ωρες και απεργιακές εκπομπές στο Κόκκινο»

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σαρρή 19 στου Ψυρρή

Για προκλητικό θέατρο του παραλόγου κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στον Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο» και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ραδιοσταθμό (Σαρρή 19 στου Ψυρρή) αύριο Πέμπτη στις 12:00, για τις νέες εκδικητικές απολύσεις. Οι εργαζόμενοι αφού δηλώνουν ότι δεν είναι αναλώσιμοι και ότι οι ζωές τους δεν μπορούν να είναι αντικείμενο τελεσιγράφων
  • Απαιτούν την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων στον σταθμό, τόσο των 4 μελών της απεργιακής επιτροπής όσο και των τριών συναδέλφων που απολύθηκαν τον Ιανουάριο.
  • Ζητάνε από τα σωματεία τους (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ) την κήρυξη.. επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, μέχρι την ανάκληση όλων των απολύσεων.
  • Κάνουν χρήση του αέρα του σταθμού για απεργιακές εκπομπές,
Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στον Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο» και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους:
Το προκλητικό θέατρο του παραλόγου που ζούμε οι εργαζόμενοι στον Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο», πέρασε σήμερα το πρωί σε άλλο επίπεδο. 24 ώρες μετά τη θρασύτατη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Left Media, στην οποία οι εργαζόμενοι κατηγορούμασταν ότι παίζουμε… πολιτικά παιχνίδια (δείτε ΕΔΩ), επειδή δεν δεχθήκαμε να μειωθούν οι μισθοί μας στο ποσοστό που μας προτάθηκε και αξιώσαμε διαπραγμάτευση, 12 ώρες αφότου το ίδιο Δ.Σ. μας κάλεσε να κάνουμε «μεγαλύτερη συνέλευση» για να επαναλάβουμε την συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε η προηγούμενη συνέλευση, 3 ώρες πριν γίνει η συνέλευση που μας ζητήθηκε, το Δ.Σ. ανακοίνωσε τις απολύσεις ακόμα 4 συναδέλφων μας.
Κατά «σύμπτωση», πρόκειται για τα μέλη που συγκροτούσαν την απεργιακή επιτροπή που προέκυψε από τις συνελεύσεις του Ιανουαρίου (Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Μελίνα Βελιμέζη, Νίκος Μπιτσιμέας, Ειρήνη Προμπονά).

Οι απολύσεις αυτές, που αυξάνουν τον αριθμό των απολυμένων στους επτά (κι ενώ η διοίκηση ενημερώνει ότι ο αριθμός θα φτάσει τους 20), είναι ξεκάθαρα εκδικητικές και παράνομες και έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων. Απαιτούμε την ανάκλησή τους. Σημειώνεται, ότι 5 από τους συναδέλφους που απολύθηκαν έχουν προσφύγει στο ΣΕΠΕ, γεγονός που ενισχύει το γεγονός της  επιλογής των απολύσεων με εκδικητική διάθεση.
Σε όλο αυτό το διάστημα, από τις 18 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας να απαντήσουμε σχεδόν σε κάθε συκοφαντία που εκτοξεύθηκε  εναντίον μας. Η υπομονή έχει όμως όρια.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι «αδιάλλακτοι» εργαζόμενοι  κάναμε διαφορετικές εναλλακτικές προτάσεις σε 8 συνελεύσεις με τις οποίες καλούσαμε τη διοίκηση σε διαπραγμάτευση προκειμένου να καταλήξουμε σε μια κοινή απόφαση, η οποία θα συνδύαζε τη βιωσιμότητα του σταθμού με τη βιωσιμότητα των εργαζομένων του.
Η τελευταία από αυτές, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, είχε συγκεκριμένες αριθμητικές προτάσεις μείωσης του μισθολογικού κόστους, τις οποίες εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ να μεταφέρουν.  Παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις μας, το Δ.Σ. έβρισκε πάντα ένα παράθυρο για να αρνηθεί το διάλογο, υποστηρίζοντας ότι αυτός ολοκληρώθηκε με το τελεσίγραφο «οριζόντιες μειώσεις ή απολύσεις» της 6ης Νοεμβρίου. Ενδεικτικά της  αλλοπρόσαλλης τακτικής εμπαιγμού της διοίκησης είναι οι ήξεις αφήξεις σχετικά με την πρόθεση της για «εθελούσιες» αποχωρήσεις καθώς  απέναντι στις διαθέσεις συναδέλφων να αποχωρήσουν, προέταξε τις απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι στον «105,5 στο Κόκκινο» δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι και ότι οι ζωές μας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο τελεσιγράφων. Θα υπερασπιστούμε τις εργασιακές θέσεις και το βιοτικό επίπεδο των συναδέλφων μας.

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του «105,5 στο Κόκκινο», την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα (30 μέλη):
- Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων στον σταθμό, τόσο των 4 μελών της απεργιακής επιτροπής όσο και των τριών συναδέλφων που απολύθηκαν τον Ιανουάριο.
- Ζητάμε από τα σωματεία μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ) την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, μέχρι την ανάκληση όλων των απολύσεων.
- Κάνουμε χρήση του αέρα του σταθμού για απεργιακές εκπομπές, κατά τη διάρκεια της απεργίας.
- Προχωράμε σε συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουμε τις θέσεις μας.
- Επιμένουμε στην συγκεκριμένη πρότασή μας για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, και ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ να τη διαπραγματευθούν, χωρίς απολύσεις.
- Καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε εργαζόμενη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα μας, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τον σταθμό, Σαρρή 19 στου Ψυρρή.