ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Μια μαντινάδα για τον Βαρδινογιάννη...

 ...από τους εργαζόμενους του Μega που «ξεχάσατε» να τους πληρώσετε

«Με όσα σου έδωσε ο Θεός κοίτα να τη βολέψεις ποτέ σου μη διανοηθείς κόπο αλλονών να κλέψεις». Με αυτή την μαντινάδα καλούν οι εργαζόμενοι του Mega, απλήρωτοι εδώ και 17 μήνες, τον μεγαλομέτοχο του καναλιού Γιάννη Βαρδινογιάννη να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους. Συγκεκριμένα σε νέα ανακοίνωσή τους οι απλήρωτοι που έχουν κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της Motor Oil αναφέρουν:
«Με όσα σου έδωσε ο Θεός κοίτα να τη βολέψεις ποτέ σου μη διανοηθείς κόπο.. αλλονών να κλέψεις»
Κύριε Βαρδινογιάννη είμαστε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σας που παραμένουμε έξω από μία από τις εταιρίες σας με αντίσκηνο μέχρι να τελικα να μας πληρωσετε.
Μην απορείτε γιατι φτάσαμε σε αυτο το σημείο. Μαχητές της ζωής ειμαστε. Άλλωστε με καθημερινές μάχες ,ολα αυτα τα χρονια κάναμε το MEGA πρώτο.
Να είναι ψηλά. Να είναι δυνατό και εσείς υπερήφανος που είστε ιδιοκτήτης του. Δικαίωμα σας που το κλείσατε. Ομως εμείς οι εργαζόμενοι σας θα απαιτήσουμε να τιμήσετε επιτέλους το όνομα σας κύριε Βαρδινογιάννη. Να σεβαστείτε επιτέλους την ιστορία και την τιμή των ανθρώπων που δημιούργησαν την αυτοκρατορία σας.Το όνομα μιας ιστορικής οικογένειας που εχει προσφέρει στον τόπο μας. Να μας δώσετε επιτέλους τα χρήματα μας, τον κόπο μας απο τη δουλεια μας. Ετσι κι αλλιώς τα όνειρα μας τα σκοτώσατε.
Με τιμή οι εργαζόμενοι που «ξεχάσατε» απλήρωτους.

ΕΤΙΤΑ: Καλό αγώνα
Ανακοίνωση έβγαλε και η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) στην οποία αναφέρεται:
Οι εργαζόμενοι του MEGA εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει έναν ωραίο αγώνα.  Επί 24ωρης βάσης και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες βρίσκονται έξω από την Motor Oil, εκεί που στεγάζονται τα γραφεία ενός από των βασικών μετόχων του σταθμού.  Με αντίσκηνα και πανό αλλά πάνω απ όλα με κατάθεση ψυχής, διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία καθώς και τα δεδουλευμένα αλλά και τις αποζημιώσεις τους, αν οι μέτοχοι παραμείνουν… «αμέτοχοι» και οδηγήσουν τελικά το κανάλι σε πτώχευση.  Πάνε δύο χρόνια τώρα που οι ιδιοκτήτες του MEGA εγκατέλειψαν πρώτοι και καλύτεροι τον σταθμό αφήνοντας στην τύχη τους εκατοντάδες οικογένειες.  Όμως οι συνάδελφοί μας με την απλήρωτη εργασία τους τον κράτησαν όρθιο και ζωντανό αφού ήλπιζαν για επιστροφή στην κανονικότητα.  Και όσο φούσκωναν οι λογαριασμοί του σταθμού στις τράπεζες μέσω των διαφημίσεων που έπαιζαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και μειώνονταν τα χρέη των ιδιοκτητών του σε αυτές, τόσο ο εμπαιγμός συνεχιζόταν.
Δύο χρόνια τώρα άκουγαν υποσχέσεις.  Ήλπιζαν και καρδιοχτυπούσαν για να έρθει η στιγμή της λύτρωσης και να πάρουν τη ζωή τους πίσω.  Δύο χρόνια τώρα παρακολουθούσαν τις ευθύνες να επιρρίπτονται από τον ένα μέτοχο στον άλλον και από όλους μαζί στις τράπεζες και την κυβέρνηση.  Και ξανά πάλι από την αρχή.  Και στη μέση όλοι αυτοί που τόσα χρόνια στήριξαν το κανάλι.  Και η ανέχεια μαζί με την εξαθλίωση εμφανιζόταν ολοένα και πιο απειλητικά όσο περνούσε ο χρόνος.  Μαζί και η απογοήτευση.  Και κοντά σε όλα και η οργή.  Και όλο κάτι γινόταν και ελπίζανε ξανά.  Μέχρι που οι μάσκες έπεσαν αφού φάνηκε ξεκάθαρα μπροστά τους το βάρβαρο και απάνθρωπο επιχειρηματικό παιχνίδι που έπαιξαν στις πλάτες τους οι μεγαλύτεροι οικονομικοί παράγοντες της χώρας.
ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ MEGA ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ.
Συνάδελφοι του ΜΕGA.
Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. αλλά και όλοι οι συνάδελφοί σας στα άλλα κανάλια βρίσκονται δίπλα σας. Μαζί σας σε αυτόν τον ωραίο αγώνα που ξεκινήσατε.
Συνάδελφοι. Είναι υποχρέωση όλων μας να βρεθούμε έστω και λίγες ώρες δίπλα στους συναδέλφους μας του MEGA. Σας περιμένουμε όλους.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
Υ.Γ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σκύψει επιτέλους πάνω στο πρόβλημα και να νομοθετήσει με σκοπό την προστασία των εργαζομένων από τις απαράδεκτες και απάνθρωπες εργοδοτικές τακτικές.