ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Οπου... Μακεδονία και η μοίρα της

Αλυτο παραμένει άλλο ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με… «Μακεδονία». Αφορά την ομώνυμη εφημερίδα, η οποία έχει αναστείλει την κυκλοφορία της από τον Οκτώβριο του 2017 και οι περίπου 70 εργαζόμενοι σε αυτήν (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) διεκδικούν την καταβολή μισθοδοσίας που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Στις 18 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων, της εταιρείας και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη, που δεν κατέληξε πουθενά, καθώς οι.. εργαζόμενοι κατέθεσαν υπόμνημα με το ιστορικό της κρίσης, ενώ από την πλευρά των ιδιοκτητών η δικηγόρος υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει κι αυτή με τη σειρά της κείμενο προτάσεων.
Παράλληλα, περίπου 20 εργαζόμενοι φαίνεται ότι βρίσκονται σε διαβουλεύσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε μια μορφή αυτοδιαχείρισης, αφού το εγχείρημά τους δεν είναι κάποια νέα εκδοτική προσπάθεια, αλλά η συνέχιση έκδοσης της εφημερίδας.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σχέδιο περιλαμβάνει την εκχώρηση του τίτλου «Μακεδονία» για 7 χρόνια έναντι τριών οφειλόμενων μισθών από την ομαδική επίσχεση του 2011 (συνολικά οφείλονται μισθοί 18 μηνών).
Το γεγονός ότι η πλειονότητα των εργαζομένων δεν συμμετέχει δείχνει ότι η εμπιστοσύνη δεν έχει κερδηθεί.
- από εκτενές ρεπορτάζ που υπογράφει ο Απόστολος Λυκεσάς στην Εφημερίδα των Συντακτών (5/2/2018)