ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Η αδιαφορία και η αναλγησία έχουν όρια

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για το Mega:

9 μερόνυχτα οι εργαζόμενοι του MEGA  έχουν κατασκηνώσει στην Κηφισίας, έξω από τα γραφεία του ενός από τους τρεις μεγαλομετόχους. Είναι εκεί και θα συνεχίσουν να είναι, διεκδικώντας το αυτονόητο για τα δεδουλευμένα τους και τα δικαιώματά τους, αφού είναι απλήρωτοι 17 μήνες και πλέον.
Στον αγώνα ζωής,.. επαγγελματισμού και αξιοπρέπειας, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΤΙΤΑ στέκονται στο πλευρό τους.
Ο αγώνας τους επί 23 μήνες, κρατώντας το MEGA ανοιχτό και φέρνοντας περίπου 60 εκατομμύρια στο MEGA, αφήνει ασυγκίνητους τους μετόχους και όχι μόνο.
Οι μέτοχοι το «παίζουν» αμέτοχοι, με διάφορες δικαιολογίες δεν κατέθεσαν πρόταση για αδειοδότηση και αφήνουν οικογένειες ολόκληρες και ανθρώπους που στήριξαν το MEGA επί 30 χρόνια περίπου, να λιμοκτονούν και να ζητιανεύουν τα δικαιώματά τους.
Ως εδώ !
Η αδιαφορία και η αναλγησία έχουν όρια. Οι αντοχές έχουν εξαντληθεί πλέον και σε πολλές περιπτώσεις, οι καταστάσεις γίνονται μη αναστρέψιμες.
Πριν θρηνήσουμε θύματα, καλούμε τους μετόχους και τις τράπεζες να δώσουν άμεση λύση και να πληρώσουν σε αυτούς τους εργαζόμενους  τα χρήματα που τους οφείλουν. Μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι μέτοχοι έχουν στην ιδιοκτησία τους και άλλα ΜΜΕ.
Καλούμε τους εισαγγελείς να κινηθούν άμεσα για το μεγάλο δράμα που εκτυλίσσεται σε αυτούς τους εργαζόμενους και στη συνεχόμενη παραβίαση των νόμων.
Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ να είναι αρωγοί για το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Α. Νεφελούδη να εξετάσει άμεσα την παροχή μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, που είναι απαραίτητη για την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογένειών τους.  Επίσης καλούμε τoν Υπουργό Οικονομικών να εγκρίνει επιτέλους τις απαραίτητες προσλήψεις για την ΕΡΤ, που εδώ και ένα χρόνο έχει δεσμευθεί η Κυβέρνηση, ώστε κάποιοι από τους συναδέλφους αυτούς να προσληφθούν στην ΕΡΤ.
Το θέμα των συναδέλφων μας και του κλάδου γενικότερα αποκρύπτεται και αποσιωπάται από όλα τα ΜΜΕ πλην της ΕΡΤ που έχει κάνει ρεπορτάζ και αυτή τη στήριξη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν αναγνωρίσει.
Όμως, το χρέος της ΕΡΤ απέναντι στην κοινωνία και στους συναδέλφους δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στα ρεπορτάζ. Ζητούμε και πρέπει να δώσει περισσότερο χρόνο και χώρο και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση για να αναδειχθεί το θέμα των συναδέλφων μας, καθώς και κάθε άλλης ομάδας που δεινοπαθεί και «κατακρεουργείται» από ανάλγητους μετόχους και «αφεντικά» που μέχρι σήμερα συντηρούσαν τις επιχειρήσεις τους με θαλασσοδάνεια σε βάρος του λαού.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ευνομούμενη πολιτεία, που τα δικαιώματα των εργαζομένων που με αίμα έχουν κατακτηθεί δεν θα καταπατώνται και δεν θα στραγγαλίζονται.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ