ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Το κουίζ Τσακνή για τη «μαμά και φίλη» στελεχών της ΕΡΤ

Σε καταγγελίες εναντίον ανωτάτων στελεχών ενός δημοσίου φορέα προβαίνει ο Διονύσης Τσακνής (προφανώς υπονοεί την ΕΡΤ) με ανάρτησή του στο Facebook.
Ο τέως πρόεδρος της ΕΡΤ μέσω ενός κουίζ κάνει λόγο για «ηθική κατάπτωση» και «επερχόμενο σκάνδαλο» και στρέφεται και κατά της κυβέρνησης. Αναλυτικά η αποκαλυπτική ανάρτηση του Δ. Τσακνή:
«Τα ΑΝΘΗ του κακού: QUIZ για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ
Αξίζει νομίζω τον κόπο να σας πω μια ιστορία. Έτσι κι αλλιώς, τόσα χρόνια με τα τραγούδια μου,..
αυτό ακριβώς κάνω.
Υπάρχει ένας Δημόσιος Οργανισμός, στον οποίον αναλαμβάνει ως Διευθύνων Σύμβουλος ο κύριος Κ. (ουδεμία σχέση βέβαια με τον Καφκικό ήρωα). Η πρώτη "δουλειά" του κυρίου Κ., είναι να δημιουργήσει μια διευθυντική θέση που δεν υπήρχε έως τότε (Διευθυντής Γραφείου Διευθύνοντος!!!) και να διορίσει εκεί τον κύριο Τ. Ουδέν μεμπτόν θα πει κανείς, αν και για τις εποχές που ζούμε ένας επιπλέον διευθυντικός μισθός, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του εν λόγω Οργανισμού.
Ας πούμε (και το λέμε) ότι η μητέρα του άρτι διορισθέντος κυρίου Τ. (και φίλη -παλαιόθεν- του κυρίου Κ.) είναι προμηθευτής γενικώς, του ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα.
Καταθέτει λοιπόν, η κυρία Τ., μια υπερκοστολογημένη προσφορά για να κάνει κάτι που έως πέρυσι γινόταν εσωτερικά στον Οργανισμό (με το ένα εικοστό της προσφοράς της κυρίας Τ.) Αντί, λοιπόν, τόσον ο γιος της, (κύριος Τ.) όσον και ο Διευθύνων Σύμβουλος (κύριος Κ.) να την αποτρέψουν, λόγω ενός προφανούς ηθικού -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ- σκανδάλου, δίνουν επί μήνες τη μάχη στο ΔΣ για να αναθέσουν την προμήθεια στην ως άνω κυρία (μαμά Τ. - φίλη Κ.) συνεπικουρούμενοι και από την ψήφο του προέδρου του εν λόγω Οργανισμού.
Αυτό στα απλά ελληνικά της πιάτσας, λέγεται, ή «κάποιος τα παίρνει» ή «κάποιος τα δίνει σε ...ημετέρους» (λέγε με φίλη και μαμά).
Πριν λίγες μέρες, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του ΔΣ, όπου δύο μέλη του -και προς τιμήν τους- διαφώνησαν, ακούστηκε το γνωστό «επιχείρημα» που εκστόμισε κάποτε, ένας πολιτικός του παρελθόντος, πως ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό.
Ο οργανισμός αυτός ελέγχεται σε καθημερινή βάση από το εποπτεύον Υπουργείο, η ηγεσία του οποίου (διά του Γενικού Γραμματέα, αλλά και άλλων αξιωματούχων) είχε ενημερωθεί δεόντως για το επερχόμενο σκάνδαλο. Σιωπή...
ΌΧΙ, αυτό δεν είναι ήθος Αριστερό. Αυτό είναι ηθική κατάπτωση, που η σημερινή κυβέρνηση θα όφειλε και θα έπρεπε να πολεμάει όπου και όταν τη συναντά. Διότι πού το διάβασα να δεις... και η σιωπή λέει, είναι συνενοχή.
Και επειδή «κουσκανλόια» (Καρδιτσιώτικη έκφραση του «ακούστηκαν λόγια») ότι και άλλες, επερχόμενες προμήθειες του Οργανισμού, έχουν αντίστοιχο χαρακτήρα και προέλευση, αισθάνθηκα την ανάγκη να σας διηγηθώ αυτήν τη… δακρύβρεχτη ιστορία.
Το quiz, απευθύνεται στους μειοψηφήσαντες και στα υγιή στελέχη του εν λόγω Οργανισμού και αφορά το ΑΝ και ΠΟΤΕ θα αντιδράσουν ΔΗΜΟΣΙΑ»