ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Αρχηγός σε καθεστώς εκβιασμού

Γράφει ο Τάσος Παππάς*

Άργησε 24 ώρες να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο της Novartis αλλά όταν αποφάσισε να μιλήσει του έδωσε και κατάλαβε. Και τι δεν είπε ή, μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, και τι δεν τον υποχρέωσαν να πει οι συνεργάτες του.
Το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθυστέρησε να αντιδράσει δυναμικά προκάλεσε δυσφορία στις τάξεις των οπαδών του Α. Γεωργιάδη και του Α. Σαμαρά. Έτσι στην προσπάθειά του να καλύψει το χαμένο έδαφος, να κλείσει στόματα, να καθησυχάσει..
τον πρώην πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο του πριν αυτοί προχωρήσουν σε κινήσεις που θα τον έβλαπταν, έκανε μια δήλωση απείρου κάλλους.
Μίλησε για «τον Τσίπρα και τους συνεργούς του που οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια». Ποιοι είναι άραγε οι συνεργοί του Τσίπρα στην επίμαχη υπόθεση; Οι εισαγγελείς; Να μας το πει. Οι διωκτικές αρχές των Η.Π.Α και το FBI; Αυτό φυσικά δεν τολμάει να το πει.
Απαίτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης (είναι σίγουρος ότι το θέλει πραγματικά;) και ζήτησε να «έρθουν όλα στο φως χωρίς κουκούλες, δεν θα ανεχτώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη παράταξη από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς οναματεπώνυμο».
Έχει ξεχάσει ο πρόεδρος της Ν.Δ ότι ο νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες ισχύει από το 2001 (κυβέρνηση Σημίτη), αξιοποιήθηκε από τις διωκτικές αρχές στη δίκη της 17 Νοέμβρη (σε τέτοιες υποθέσεις οι κουκούλες είναι καλές;) και ενισχύθηκε το 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.
Το καλύτερο όμως ο κ. Μητσοτάκης το άφησε για το τέλος:«Όσοι μετέχουν στη βρώμικη επιχείρηση να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης».
Νέο Ειδικό Δικαστήριο στον ορίζοντα για τον Τσίπρα. Έχουμε χαθεί στο μέτρημα. Ένα για το πεντάμηνο της διαπραγμάτευσης, ένα για τα capital controls παρέα με τον Βαρουφάκη, ένα για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία αγκαζέ με τον Πάνο Καμμένο, ένα για την Novartis.
Καρέ του άσου. Όλα τα λεφτά δικά του. Δικά του όχι ακριβώς, γιατί παίζει με δανεικά από τον Σαμαρά και τον Γεωργιάδη, οπότε πρέπει να τα επιστρέψει.

* από το efsyn.gr