ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Eμμένει σε απολύσεις και περικοπές η Left Media...

...και κάνει λόγο για «πολιτικά ή/και προσωπικά παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων»

«Το Δ.Σ της εταιρίας Left Media Α.Ε, από την πρώτη στιγμή, έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι η στήριξη και η ενδυνάμωση του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ήταν και παραμένει το κύριο μέλημά της» αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η εταιρία για το θέμα που έχει προκύψει με τους εργαζομένους.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Τόσο η κρίση συνολικά στο χώρο των ΜΜΕ, όσο και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ραδιοφωνικού σταθμού, είναι γνωστά στους..
εργαζόμενους.
Όπως είναι γνωστό και αναμφισβήτητο γεγονός ότι τόσο οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όσο και οι αξιοπρεπείς μισθοί των εργαζομένων (που ποτέ δεν μειώθηκαν όλα τα χρόνια της κρίσης), δεν μπορούν να συγκριθούν με την κατάσταση που επικρατεί στη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Εδώ και μήνες, παρουσιάστηκε στους εργαζόμενους ένα συγκροτημένο σχέδιο βιωσιμότητας και ανάπτυξης του σταθμού, το οποίο προβλέπει, αφενός την ενοποίηση του 105,5 Στο Κόκκινο και της εφημερίδας Αυγή, με πρόβλεψη καταβολής πρόσθετου επιμισθίου σε όποιον εργαζόμενο δουλεύει και στα δύο μέσα, και αφετέρου διασφαλίζει τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, με παράλληλη μείωση στο μισθολογικό κόστος. Οι μειώσεις ως προς τους μισθούς δεν αφορούσε σε εργαζόμενους με μισθό κάτω από 750 ευρώ στις καθαρές αποδοχές.
Είναι γνωστό, επίσης, και αποτελεί αναντίρρητο δεδομένο, ότι από τη στιγμή που το μισθολογικό κόστος υπερβαίνει κατά πολύ το 70% του συνολικού του κόστους, κανένα οικονομικά βιώσιμο σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μείωση και του μισθολογικού κόστους.
Όμως, παρ' όλες τις πολύμηνες συζητήσεις, όλες οι προσπάθειες συνεννόησης και διαλόγου, ακόμα και με την πρόσφατη μεσολάβηση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, έπεσαν στο κενό και συνάντησαν την αδιαλλαξία της συνέλευσης των εργαζομένων. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που συμμετέχουν στις συνελεύσεις, στάθηκε αντίθετη σε κάθε πρόταση, σε κάθε σχέδιο που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου, εθελοτυφλώντας, δίχως να αντιπροτείνουν τίποτα.
Διαφαίνεται, πλέον, ότι κάποιοι παίζουν πολιτικά ή/και προσωπικά παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων, και, εκμεταλλευόμενοι τις αγωνίες τους, θεωρούν ότι θα πληγεί ο ιδιοκτήτης του σταθμού, ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι το σχέδιο για την οικονομική βιωσιμότητα του σταθμού θα προχωρήσει».