ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

«Κανένας άλλος ρουφιάνος»...

Συνεχείς είναι οι ανακατατάξεις στις εφημερίδες της Alter Ego του Bαγγέλη Μαρινάκη. Mετά την ανάθεση του ανασχεδιασμού των σάιτ του ομίλου στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο του Unfollow και την είσοδο του (περιοδικατζή) Θανάση Λάλα στα γραφεία της Συγγρού, τελευταία εξέλιξη η διακοπή της συνεργασίας με τον πολιτικό συντάκτη Αιμίλιο Περδικάρη και η ανάληψη τού κυβερνητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ από τον Αρη Ραβανό.
Ο Αιμίλιος Περδικάρης με ανάρτησή του στο facebook αναφέρεται στην απομάκρυνσή του.. από τη Συγγρού αφήνοντας αιχμές για τους εχθρούς που έκανε στους 11 μήνες συνεργασίας με την εφημερίδα. Μάλιστα ο Περδικάρης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο κύκλος αυτός κλείνει. Όχι, δεν έχει ανοίξει κάποιος άλλος για να μιλάω εκ του ασφαλούς. Αυτό το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους η οικογένειά μου κι ιδίως τα παιδιά μου. Κανένας άλλος ρουφιάνος».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Αιμίλιου Περδικάρη στο fb:
"Αυτό είναι το τελευταίο κείμενό μου για ΤΑ ΝΕΑ. Δεν χρειάζεται να απαντήσω εάν αυτό ήταν επιλογή μου ή όχι. Ούτε τους λόγους για τους οποίους αυτό προέκυψε. Δεν έχω απαντήσεις. Άλλοι είναι αρμοδιότεροι εμού επ’ αυτών. Παραδόξως πώς, όχι «απέναντι». Ανάμεσά μας είναι.
Έντεκα μήνες πριν, ξεκίνησε ένα ταξίδι αναπάντεχα. Στα βαθιά, με πολλές φουρτούνες, με το καράβι να τσακίζεται στα βράχια και… με άδεια αμπάρια. Ήμουν εκεί, γιατί μου αρέσουν τα δύσκολα και οι προκλήσεις. Μαζί με τους συναδέλφους μου. Όσοι δεν ήμασταν φίλοι από παλιά, γίναμε. Καθένας έκανε τότε τις επιλογές του και, ναι, καθένας κρίθηκε και κρίνεται καθημερινά από αυτές. Η ιστορία γράφει. Δεν ξεγράφει. Κι ήμουν τυχερός να είμαι μέρος αυτής της ιστορίας.
Ήταν 11 συναρπαστικοί μήνες. Έντεκα μήνες στην πρώτη γραμμή. Στην πρώτη εφημερίδα, στο πρώτο ρεπορτάζ. Με τεράστιο κόστος για μένα, επαγγελματικό, προσωπικό και οικογενειακό. Εν πολλοίς και οικονομικό. Και τεράστιες ευθύνες. Με συναρπαστικά ταξίδια που έφτασαν ως την Αμερική. Με πρωτόγνωρες εμπειρίες.
Μαζί με τους νέους φίλους, έκανα και εχθρούς. Δε λέω, στενοχώρησα και αδίκησα κάποιους – σίγουρα όχι σκόπιμα. Πάντα εργάστηκα, όμως, με αξιοπρέπεια, μακριά από σαλόνια και παιχνίδια εξουσίας. Με χαμηλούς τόνους και χωρίς ίντριγκες. Και με κόπο, πολύ κόπο. Όχι μόνο σωματικό, αλλά κυρίως ψυχικό και με πόρτες που συναντούσα πάντα κλειστές για μένα.
Μπορεί να έκανα καλά τη δουλειά μου, μπορεί και όχι.
Αλλά ο κύκλος αυτός κλείνει. Όχι, δεν έχει ανοίξει κάποιος άλλος για να μιλάω εκ του ασφαλούς. Αυτό το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους η οικογένειά μου κι ιδίως τα παιδιά μου. Κανένας άλλος ρουφιάνος. Βέβαια, δεν επιδιώκω την παγκόσμια ειρήνη κι έτσι δεν θα γιατρέψω εγώ την αδικία, οπότε…
Δε βαριέσαι, κύκλους κάνει. Κάπου θα βρεθούμε όλοι εμείς ξανά. Αργά ή γρήγορα.
Εις το επανιδείν."

- διαβάστε: Ανακατατάξεις και καθυστέρηση πληρωμών στου Μαρινάκη