ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Toν έπιασαν να βγάζει φωτογραφίες της δικογραφίας Novartis

Φωτογραφίες από τη δικογραφία αποπειράθηκε να τραβήξει ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ και εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis, Δημήτρης Λιντζέρης.
Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε την αίθουσα 131 της Βουλής, στην οποία φυλάσσεται η δικογραφία του Novartis - Gate. Aν και είναι ευρέως γνωστό πως το μόνο που μπορούν να κάνουν όσοι εξετάζουν τα στοιχεία είναι να κρατήσουν σημειώσεις για το περιεχόμενο της δικογραφίας, εκείνος έβγαλε το κινητό του,..
τραβώντας φωτογραφίες από τα εδάφια που τον αφορούν.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για την κατάθεση ενός εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων και συγκεκριμένα του μάρτυρα με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράντης», ο οποίος κατέθεσε για τον κ. Λιντζέρη: «Εικάζω ότι αποκλείεται να πήρε λιγότερα από 200.000 ευρώ», ενώ κατά τη δικογραφία μέσω του Λυντζέρη φέρεται να χρηματίστηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Σχετικά με τον Λιντζέρη, ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Βενιζέλος τον τοποθέτησε ως έμπιστό του γιατί έχουν πολύ κοντινή σχέση» σημειώνεται στη δικογραφία και προστίθεται πως στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργούσε ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα Υγείας.
Οι κινήσεις του κ. Λιντζέρη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Βουλής δεν πέρασαν απαρατήρητες από την φρουρά, η οποία -εν μέσω ολιγόλεπτης έντασης που προκλήθηκε- του ζήτησε να διαγράψει αμέσως τις φωτογραφίες, κάτι που ο πρώην βουλευτής έκανε πράξη.
Υπενθυμίζεται πως η οικονομική αστυνομία είχε κάνει έφοδο πριν περίπου έναν χρόνο στην οικία του κ. Λιντζέρη για να συλλέξει στοιχεία για το σκάνδαλο της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας. Από την πλευρά του, ο κ. Λιντζέρης κάνει λόγο για σκευωρία και βδελυγμία, ενώ προανήγγειλε μηνύσεις.

Άγγελος Προβολισιάνος (documentonews)