ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Μύλος με το... τέλος του Mega

Mύλος με τις εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο Mega σχετικά με το μέλλον του καναλιού. Aρχικά ανακοίνωση του ΔΣ του σταθμού, που εστάλη από το.. Star, ανέφερε ότι αποχωρεί ο όμιλος Βαρδινογιάννη, που θα πληρώσει τους εργαζόμενους στο ποσοστό που του αναλογεί (δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση). Nεότερη ανακοίνωση όμως της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έλεγε ότι έχει γίνει προσφυγή στο ΣτΕ κατά του διαγωνισμού για τις επτά άδειες, ενώ ζητείται από το ΕΣΡ η παράταση της λειτουργίας του σταθμού πέραν της 28/2..
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν με ανακοίνωσή τους με την οποία ασκούν σκληρή κριτική για τους χειρισμούς της οικογένειας Βαρδινογιάννη (δείτε ΕΔΩ)
Αναλυτικά η νεότερη ανακοίνωση της Τηλέτυπος:
Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης απευθυνόμενη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η αίτηση αυτή στρέφεται κατά της απόφασης του Ε.Σ.Ρ. να εφαρμόσει τον ν. 4339/2015 για την διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης επτά τηλεοπτικών αδειών, της απόφασης του Υπουργού Ψ.Π.Τ.Ε. με αριθμό 1830/2017 (που αφορά τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών) και της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ψ.Π.Τ.Ε. με αριθμό 2178/2017 (που αφορά τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης των επτά δημοπρατούμενων αδειών).
Με την αίτηση της η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ζητά την ακύρωση των ως άνω αποφάσεων και της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Προσδιορίστηκε ως ημερομηνία συζήτησης της αιτήσεως ακυρώσεως η 02/03/2018, ημερομηνία στην οποία θα συζητηθούν και οι σχετικές αιτήσεις ακυρώσεως και των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.
Περαιτέρω, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. έστειλε σήμερα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Ε.Σ.Ρ., εκτενή επιστολή αναφορικά με τις προβλέψεις του ν. 4339/2015 για το ενδεχόμενο δυνατότητας διακοπής της λειτουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν συμμετείχε στην διαγωνιστική διαδικασία μετά την 28/02/2018. Τέλος ενημέρωσε το Ε.Σ.Ρ. για την άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας της αιτήσεως ακυρώσεως  κατά του ν. 4339/2015 και των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.