ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Προανακριτική επιτροπή για Novartis θα ζητήσει η κυβέρνηση

Την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Η βούληση του Πρωθυπουργού και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων.. ημερών, είναι να προτείνει στην Κ.Ο. τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η προανακριτική επιτροπή την οποία προτείνουμε θα κρίνει τα πραγματικά και νομικά ζητήματα για το αν μπορεί να στοιχειοθετήσει επαρκείς ενδείξεις των πρόσωπων που εμπλέκονται».
«Δεν βάζουμε το κάρο πριν το άλογο. Η επιτροπή θα κάνει το έργο της» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Ερωτηθείς για τα όσα καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση περί στημένης υπόθεσης ο Δ. Τζανακόπουλος αρχικά παρατήρησε με σκωπτική διάθεση «ο πρωθυπουργός είναι ένας ηγέτης διεθνούς κύρους. Δεν είναι όμως και πλανητάρχης. Πώς μπορεί να κατασκευάσει μια σκευωρία που εμπλέκει το FBI, το υπουργείο εξωτειρκων των ΗΠΑ και πολλά κράτη του κόσμου; Είναι γελοίο το επιχείρημα οτι το εχει στήσει η κυβέρνηση».