ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Νέα διήμερη στον Κουφοντίνα

Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών

Νέα διήμερη άδεια χορηγήθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την δράση της οργάνωσης 17Ν.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα πρέπει να επιστρέψει.. την Κυριακή στις 9 το πρωί.
Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον Κουφοντίνα, καθώς είχε λάβει άδεια στις 9 Νοεμβρίου και για 48 ώρες, διχάζοντας τότε την κοινή γνώμη και προκαλώντας αντιδράσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για τη χορήγηση της δεύτερης άδειας εξόδου στον Κουφοντίνα, ήταν ομόφωνη.
Το Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, το διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπιλιώτη. Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των Φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.
Το Συμβούλιο όρισε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι στον Βαρνάβα, της παραμονής εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα όσον αφορά τους βαρυποινίτες, δικαιούνται άδειας εφόσον έχουν συμπληρώσει οκτώ χρόνια κράτησης χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα και δεν εκκρεμούν σε βάρος τους άλλες υποθέσεις. Για τη χορήγηση στης άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα της πράξης για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές.