ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

H υπόθεση Καϊλή ως φύλλο συκής του Μητσοτάκη

Του Γ. Καρβουνιάρη*

Επειδή κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως να συσχετίσουν την υπόθεση Καϊλή με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, να υπενθυμίσουμε απλά και ήρεμα:
- Η προσπάθεια μόλυνσης με predator του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έγινε πριν από ενάμιση χρόνο. Χρονικά απολύτως ασύμβατες ιστορίες.
- Η παρακολούθηση από τη ΕΥΠ (έγινε σχεδόν ταυτόχρονα).- Η αποκάλυψη της υπόθεσης ήρθε από το Ευρωκοινοβούλιο και δυστυχώς αναγκάστηκε να το παραδεχθεί η κυβέρνηση στη συνέχεια.
- Η Εύα Καϊλή είχε διαφοροποιηθεί στα πάντα από το ΠΑΣΟΚ και υποστήριζε απροκάλυπτα τις θέσεις της Ν.Δ. (ειδικά στο θέμα των ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ) και έτσι ήδη ο Ανδρουλάκης είχε ενημερώσει το Κοινοβούλιο πως δεν θα ήταν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες Ευρωεκλογές.
Είναι προφανές ότι όσο και αν προσπαθήσουν η υπόθεση Καϊλή , δε θα «ξεπλύνει» τις ντόπιες βρωμιές και λοβιτούρες.
Όσο και αν ενοχλεί το κυβερνών κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ότι δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει ο κ. Μητσοτάκης. Ένας πολιτικός ηγέτης που έχει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς.
Όπως εύστοχα επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου «Μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Μητσοτάκης, που με την σφραγίδα του συγκαλύφθηκε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων; Που ο ανιψιός του και κατά την πρωθυπουργική κρίση έχων την πολιτική ευθύνη, δεν λογοδότησε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής χάρις την «ασυλία», που του παρείχε η κυβερνητική πλειοψηφία; Που ο βουλευτής του, Α. Πάτσης, έλαβε εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ;»
Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν που μπορούν να εμπιστευτούν την τύχη της χώρας.

* Δημοσιογράφος, Γ.Γ. ΕΣΗΕΠΗΝ