ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η ιστορία μιας φωτεινής ζωής


Για πρώτη φορά η σύντροφος της ζωής του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη αφηγείται τηλεοπτικά και στην Δώρα Αναγνωστοπούλου τη δεκαετή κοινή πορεία ζωής της με τον αείμνηστο Ολυμπιονίκη, στo «MEGA STORIES» τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 00:10. Από την πρώτη γνωριμία τους και τις βόλτες στη Θεσσαλονίκη στον έρωτα, το γάμο και στην απόκτηση των δύο παιδιών τους, της Ελεάνας και του Γιώργου. Κι από εκεί στη δύσκολη κι επίπονη διάγνωση της ασθένειας του Νικολαΐδη και στη συμπόρευσή τους στο δικό τους «για πάντα μαζί». 
Η Δώρα Τσαμπάζη μιλά για την απόφαση του συζύγου της να δημοπρατηθούν τα μετάλλιά του, αποκαλύπτει το πώς και το πότε έγραψε τη σπαρακτική επιστολή που συγκλόνισε την Ελλάδα μετά το θάνατό του, αναπολεί τις ευτυχισμένες μέρες τους και ανατρέχει στις πιο σκοτεινές ώρες τους, εκείνες που δοκίμασαν τους ίδιους και τη σχέση τους.

Στις 14 Οκτωβρίου του 2022, τρεις ημέρες πριν από τα 43α γενέθλιά του, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από την ζωή. Ο θάνατός του Ολυμπιονίκη, απροσδόκητος και ξαφνικός για τους περισσότερους, μετουσιώθηκε σε ένα μήνυμα αξιοπρέπειας και δύναμης, ελπίδας και ανθρωπιάς, σε μια ιστορία από εκείνες που όχι μόνο μπορούν να ορίσουν αλλά να μας αλλάξουν την ζωή. Σε αυτή την ιστορία αποφάσισε να δώσει φωνή η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το «MEGA STORIES», δημιουργώντας μια τηλεοπτική αφήγηση-ντοκουμέντο για την ζωή του εμβληματικού Έλληνα αθλητή, που ήταν φτιαγμένος από τα υλικά που γίνονται οι υπερήρωες.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να περπατήσει στη γειτονιά του Ολυμπιονίκη, να δει τα στάδια που προπονήθηκε, να συναντήσει τον επιστήθιο φίλο και κουμπάρο του Ιορδάνη Παύλου που καταθέτει τη δική του ιστορία για τον Αλέξανδρο. 
Το νήμα της αφήγησης για την ζωή του Έλληνα πρωταθλητή πιάνουν ακόμα ο προπονητής του Κώστας Τζιδημόπουλος, οι συναθλητές και φίλοι του Μιχάλης Μουρούτσος και Αρετή Αθανασοπούλου, ο υπερμαραθωνοδρόμος Ντιν Καρνάζης, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον οποίο ο Νικολαίδης είχε παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη σε ηλικία 15 ετών, η φίλη του Μαρία Μπεκατώρου, ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι άνθρωποι που γνώρισαν, εκτίμησαν, αγάπησαν και συμπορεύτηκαν στην ζωή με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη καταθέτουν τις ιστορίες τους στο MEGA STORIES και κρατούν ζωντανή τη μνήμη ενός αθλητή με σπάνιες αρετές, αλύγιστο πνεύμα και απαράμιλλη σεμνότητα. Ενός ανθρώπου που ακόμα και το θάνατό του πέτυχε να τον μεταμορφώσει σε έναν εκκωφαντικό ύμνο υπέρ της ζωής. Εκείνης που υπηρέτησε με το κεφάλι ψηλά, με αγώνα και αυταπάρνηση από την αρχή μέχρι το τέλος του.