ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της...


...με εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος 


Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μελών της οικογενείας της και του συζύγου της διέταξε το πρωί της Δευτέρας (12/12) ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
Κατά πληροφορίες η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της είχαν εταιρεία real estate στη χώρα μας.
Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).
Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεςίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Στις φυλακές του Σαιν-Ζιλ η Καϊλή

Η Εύα Καϊλή, παραμένει προσωρινά κρατούμενη για τρίτη κατά σειρά νύχτα, στις γυναικείες φυλακές του Σαιν-Ζιλ όπου, κατά πληροφορίες, οδηγήθηκε μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Εισαγγελίας του Βελγίου, η οποία έκανε λόγο για τέσσερις συλλήψεις στην πολύκροτη υπόθεση «Qatar-gate».
Η κ. Καϊλή φέρεται να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με την υπόθεση να κρίνεται το επόμενο διάστημα στις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 160.000 ευρώ μετρητά σε σακούλες, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της, Αλέξανδρου Καϊλή.
Πλην του πατέρα της Καϊλή, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί και η αδελφή της, Μανταλένα, η οποία δηλώνει σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας. Είναι μάλιστα, επικεφαλής μιας ΜΚΟ (ELONTech) που δίνει νομικές συμβουλές πάνω σε θέματα νέων τεχνολογιών. Δεν αποκλείεται, ακόμη, να κληθούν κι άλλα πρόσωπα από το στενό περιβάλλον της Ευρωβουλευτή, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά πάγια τακτική των βελγικών αρχών.
Υπό το βάρος των ανακοινώσεων της Εισαγγελίας του Βελγίου, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής θα παραμείνει στις γυναικείες φυλακές έως και πέντε ημέρες και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον των Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν τελικά εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ή όχι.