ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Ομόφωνη πρόταση για καθαίρεση της Καϊλή από την αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου


Οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν από την Εύα Καϊλή οι ρόλοι της ως αντιπροέδρου αφού αυτή και άλλοι αντιμετώπισαν ποινικές διώξεις για ισχυρισμούς ότι λαμβάνουν μετρητά και δώρα από το Κατάρ.
Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα είπε στην αίθουσα στις Τρίτη που η ολομέλεια της Ευρωβουλής θα ψηφίσει αργότερα την Τρίτη και θα πάψει να είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους της συνέλευσης εάν υπάρχει πλειοψηφία δύο τρίτων για τη λήξη της θητείας της.
«Η Διάσκεψη των Προέδρων ομόφωνα αποφάσισε σήμερα να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πρόωρη παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή», ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα. ή
Σύμφωνα με τον κανονισμό, χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων των ψηφισάντων, που αποτελεί ταυτόχρονα την πλειοψηφία των βουλευτών που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σημειώνεται ότι Βάσει του ‘Αρθρου 21 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί, αποφασίζοντας με πλειοψηφία τριών πέμπτων των ψηφισάντων, που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον τρεις πολιτικές ομάδες, να προτείνει στην Ολομέλεια τον τερματισμό της θητείας του Αντιπροέδρου, ακόμα και του ίδιου του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου που έχει εκλεγεί στο Κοινοβούλιο, όταν θεωρεί ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα.