ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

«Νικόλα, πώς και από εδώ;»


Του Σαμαρά του έχουν αποδώσει (και) το προσωνύμιο «Μακεδονομάχος», κυρίως πολιτικοί του αντίπαλοι που θέλουν να τον πικάρουν. Ο ίδιος όμως, όχι μόνο δείχνει να το αποδέχεται και να μην το θεωρεί υποτιμητικό, αλλά το… προωθεί κιόλας. Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Ιδρύματός του, η μουσική υπόκρουση ήταν «ο Μέγας Αλέξανδρος» του Σταμάτη Σπανουδάκη, που έπαιζε ως μουσικό χαλί. Στην ομιλία του δε, απέφυγε επιμελώς να πει έστω και μία φορά «Βόρεια Μακεδονία», επιμένοντας στο «πατροπαράδοτο» Σκόπια. Σκέτο.

Κυβερνητικό καρφί
Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την ομιλία Σαμαρά, εστιάζοντας στο σαφές μήνυμα ενότητας που εξέπεμψε στο τέλος ο πρώην πρωθυπουργός. Στο περιθώριο ωστόσο της εκδήλωσης, ένα κυβερνητικό στέλεχος πέταξε μία αιχμή. Οταν ρωτήθηκε πώς του φάνηκε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, είπε: «Οταν είσαι στην… αντιπολίτευση τα λόγια είναι εύκολα».

Η ατάκα σε Δένδια
Η παγωμένη σχέση Αντώνη Σαμαρά και Νίκου Δένδια δεν είναι μυστικό. Κάπως έτσι προέκυψε και η ατάκα που ακούστηκε προς τον υπουργό Εξωτερικών, όταν ένας άλλος υπουργός τον είδε να προσέρχεται στην αίθουσα για την ομιλία του Αντ. Σαμαρά: «Νικόλα, πώς και από εδώ;», με τον ΥΠΕΞ να χαμογελά.

Σταύρος Παπαντωνίου