ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Μια παλιά δημοσιογραφική παρέα

Μια φωτογραφία με ονόματα-κορυφές της αθλητικής δημοσιογραφίας. Μαυρόασπρη εικόνα που ανασύρθηκε από το αρχείο του Γιάννη Χιωτάκη και δημοσιοποιήθηκε από τον Σώτο Χιωτάκη με αφορμή τον θάνατο του Γιάννη Διακογιάννη (τη βρήκαμε στον «τοίχο» τού Δημήτρη Καπράνου). 
Ο Γιάννης Χιωτάκης, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, υπήρξε σπουδαίο επιτελικό στέλεχος της αθλητικής δημοσιογραφίας ως αρχισυντάκτης του Φωτός των Σπορ –ψυχή της εφημερίδας στα πρώτα χρόνια τής ζωής της (στα γραφεία της οδού Πειραιώς τον γνωρίσαμε), ο κυριότερος συνεργάτης του Θεόδωρου και της Ειρήνης Νικολαΐδης στον σκληρό αγώνα που έδωσαν για την καθιέρωση της εφημερίδας, αρχικά ως δισεβδομαδιαίας (Δευτέρα, Πέμπτη) και αργότερα ως ημερήσιας.
Στη φωτογραφία, πέρα από τον Γιάννη Διακογιάννη και τον Γιάννη Χιωτάκη, εικονίζεται ο Βαγγέλης Φουντουκίδης (ένας ακόμα από τους πρωτοπόρους της αθλητικής δημοσιογραφίας στην τηλεόραση), ο Γιάννης Βανδώρος, διευθυντής της εξαιρετικής Ομάδας του ΔΟΛ όταν ήταν εβδομαδιαία (κάθε Τρίτη) σε σχήμα, περίπου, ταμπλόιντ (άνοιξε νέους δρόμους τους οποίους ακολούθησαν από τότε πολλές εκδόσεις) και ο Σταμάτης Γρατσίας, τελευταίος διευθυντής της Αθλητικής Ηχούς υπό την κοινή ιδιοκτησία των οικογενειών Σέμπου-Γεωργαλά (αργότερα οι δρόμοι τους χώρισαν). 
Αλλά όλοι οι εικονιζόμενοι ήταν, αυτό που λέμε, ένας και ένας.
Να τους θυμηθούμε με τη σειρά, όπως εμφανίζονται: Αριστερά ο Γιάννης Διακογιάννης, δίπλα του ο Γιάννης Βανδώρος, όρθιος ο Γιάννης Χιωτάκης, στη μέση ο Αλ. Σιδηρόπουλος και πιο δεξιά οι Βαγγέλης Φουντουκίδης, Σταμάτης Γρατσίας και Διονύσης Τζεφρόνης.
- από το Harddog