ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, αν δεν του καταβληθεί


Έως τις 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων, όπως αναφέρουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), που, μέσα από μία σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα, ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το Δώρο Χριστουγέννων.
Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω της online εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α., να υπολογίσουν μόνοι τους το Δώρο Χριστουγέννων, που δικαιούνται, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.
Επίσης, το ΚΕ.Π.Ε.Α. της ΓΣΕΕ έχει δημιουργήσει application εφαρμογή, θέτοντας στην διάθεση των εργαζομένων σύγχρονα εργαλεία πληροφόρησης, ώστε να γνωρίζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Στο app οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν online εφαρμογές, κωδικοποιημένη (αλφαβητικά) ηλεκτρονική βιβλιοθήκη εργασιακών θεμάτων, καθώς και ενημέρωση για την τρέχουσα επικαιρότητα. Για την αμεσότερη επικοινωνία, έχουν δημιουργηθεί ειδικές φόρμες υποβολής ερωτημάτων ή καταγγελιών.

Εάν οι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν Android Smartphone, μπορούν να κατεβάσουν την app εφαρμογή από το Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.gsee.kepea), ενώ, εάν έχουν ios συσκευή από το App Store, κάνοντας μία απλή αναζήτηση το «ΚΕΠΕΑ ΓΣΕΕ» ή στον ακόλουθο σύνδεσμο https://apps.apple.com/gr/app/%CE%BA%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B1-%CE%B3%CF%83%CE%B5%CE%B5/id1597572379?l=el.

Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, σε οποιονδήποτε εργοδότη, δικαιούνται δώρα εορτών.