ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ειδησεογραφική ιστοσελίδα σημείωσε 10 εκατ. δολάρια κέρδη σε ένα χρόνο από την έναρξη της


Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας

Μέσα σε περίπου ένα χρόνο λειτουργίας και ιδρυτική ομάδα μόλις τεσσάρων ανθρώπων μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, κατάφερε να εμφανίσει έσοδα 10 εκατ. δολαρίων, το ένα εξ αυτών από συνδρομές. Ο λόγος για το Punchbowl News με έδρα την Ουάσινγκτον. Η ιστοσελίδα- φαινόμενο πραγματοποίησε το λανσάρισμά της στις 3 Ιανουαρίου 2021, τρείς ημέρες πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο.
«Ήταν μια τρομακτική ημέρα. Υπήρξαν ρεπόρτερ που δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο γραφείο εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν. Όμως το είδαμε ως τεράστια πρόκληση. Πώς θα καλύπταμε τον θεσμό σε στιγμή κρίσης», θυμάται η Άννα Πάλμερ, εκ των τεσσάρων ιδρυτικών στελεχών του Punchbowl News σε podcast του Press Gazette.
Η Πάλμερ, ο Τζέικ Σέρμαν και ο Τζόν Μπρέσναν, εργάζονταν έως εκείνη τη στιγμή στον δημοσιογραφικό οργανισμό Politico, όταν πήραν την απόφαση να παραιτηθούν για να κάνουν «κάτι άλλο». Η ενέργεια τους προκάλεσε αίσθηση και έκπληξη στο κατεστημένο του πολιτικού ρεπορτάζ των ΗΠΑ.
«Πολλοί , νομίζω, μάς πέρασαν για τρελούς», αφηγείται η Πάλμερ, διότι τα ιδρυτικά μέλη είχαν καλές θέσεις στο Politico και «είχαμε ρίξει πολλή δουλειά μέχρι τότε».
Τον πρώτο χρόνο της, η εταιρεία αναφέρεται ότι απέφερε έσοδα 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Και αφού ξεκίνησε με τέσσερα άτομα προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης Ρέιτσελ Σίντλερ, η Punchbowl, διαθέτει σήμερα μια ομάδα 16 ατόμων.
Τί έχει όμως το Punchbowl ώστε να το επιλέγουν εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες/χρήστες του διαδικτύου λαμβάνοντας υπόψη ότι δραστηριοποιείται σε μια ήδη κορεσμένη αγορά που διαθέτει «βαριά» ονόματα της έντυπης και ηλεκτρονικής και ψηφιακής δημοσιογραφίας, ανάμεσα τους οι WashingtonPost, NewYorkTimes, NBC, ABC, Politico, Axios.
«Είμαστε ειδικοί στην κατανόηση της διαδικασίας του τι πρόκειται να συμβεί. Και νομίζω ότι η απόδειξη βρίσκεται στο τελικό προϊόν, για το οποίο μας διαβάζουν εξίσου πολλοί Ρεπουμπλικάνοι, πολλοί Δημοκρατικοί, μέλη της Βουλης των Αντιπροσώπων και οι νομοθέτες», εξηγεί η Πάλμερ.
Η ιστοσελίδα κατάφερε να εδραιωθεί σε αυτό το εξόχως ανταγωνιστικό περιβάλλον ακριβώς επειδή στο Punchbowl εστιάζουν ώστε να είναι απαραίτητοι στους αναγνώστες, ότι τα ρεπορτάζ, τα θέματα που έχει η ιστοσελίδα δεν θα τα βρουν σε κάποιο άλλο ΜΜΕ.
Μία, διαγώνια, έστω ματιά στο σάιτ, εύκολα αντιληπτό είναι ότι η ύλη του αποτελείται αποκλειστικά πρωτογενές περιεχόμενο.
Το σάιτ εστιάζει στην έκτακτη ειδησεογραφία και προσπαθει να δώσει στον κόσμο το παρασκήνιο πίσω από τις ειδήσεις, τα γεγονότα.
«Αν κάναμε ακριβώς τα ίδια με τα άλλα ΜΜΕ στην κάλυψη της επικαιρότητας, τότε μάλλον θα είχαμε χάσει το λόγο ύπαρξη μας», σημειώνει η Πάλμερ.
Από την άλλη είναι συνείδηση, στις ΗΠΑ, αν όχι αυτονόητο, ότι οφείλει να καταβάλει αντίτιμο κάποιος που επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε πρωτογενές- ποιοτικό περιεχόμενο.