ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Στο ΕΣΡ 8 κανάλια για τον τρόπο κάλυψης υποθέσεων με θύματα ανήλικες




Πέντε πανελλαδικά ιδιωτικά κανάλια, δύο δημόσια και ένα περιφερειακό, καλούνται σε ακρόαση από το ΕΣΡ την ερχόμενη Τρίτη. Συγκεκριμένα ο ΣΚΑΪ, το Open, ο ΑΝΤ1, ο Alpha, το Mega, η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ3 ελέγχονται για ενδεχόμενη παράβαση διατάξεων που αφορούν την «προστασία ανηλίκου ευρισκόμενο σε δύσκολη κατάσταση και θύματος εγκληματικής ενέργειας».
Οι εν λόγω παραβάσεις αφορούν δελτία ειδήσεων των καναλιών και μια εκπομπή, το «Live News», που μεταδόθηκαν το διάστημα 13-19 Ιουνίου 2020 και ασχολήθηκαν με την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση της μικρής Μαρκέλλας. Για την ίδια υπόθεση είχε κληθεί σε ακρόαση και το Star, πριν έναν μήνα, ελεγχόμενο όμως για περισσότερες παραβάσεις.
Για άλλη υπόθεση, αυτή του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, καλείται και το Kontra. Σύμφωνα με το ΕΣΡ ο τηλεοπτικός σταθμός ελέγχεται για ενδεχόμενες παραβάσεις διατάξεων που αφορούν την «προβολή στοιχείων που οδηγούν στην ταυτοποίηση θύματος εγκλήματος κατά γενετήσιας ελευθερίας», την «προσβολή προσώπου», την «ποιότητα προγράμματος» και την «δημοσιοποίηση στοιχείων ποινικής προδικασίας», οι οποίες εντοπίστηκαν στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων που μεταδόθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2022.
- από το e-tetradio