ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Ευχαριστούμε, κύριε Μαγιορκίνη..


Τι έλεγε, τι λέει, πώς άλλαξε τις εκτιμήσεις του σε λιγότερο από έναν μήνα, πώς μας καθησύχαζε και πώς μας ανησυχεί

Στις 28 Απριλίου ο Γκίκας Μαγιορκίνης δηλώνει ότι «συνολικά βλέπουμε μια διαρκή αποκλιμάκωση στην Ελλάδα, συμβατή με την ύφεση της επιδημίας στον κόσμο». Ήταν το πρώτο στρώσιμο του χαλιού για την επιστροφή στην κανονικότατα, έστω και με ισοπέδωση όλων των τειχών που είχαν υψωθεί για την αποτροπή τής covid 19.
Στις 5 Μαΐου ο ίδιος μιλώντας στο Mega, κάνει ένα βήμα παραπέρα: «Οι ειδικοί παρατηρούν τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία βελτιώνονται». Το κάνουν προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε θα καταργηθούν οι μάσκες. Και ουσιαστικά αποκαλύπτει την ημερομηνία για τη σχεδόν πλήρη άρση των μέτρων, δηλαδή την 1η Ιουνίου: «Η συζήτηση γίνεται για να δούμε πώς κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι μία κατάσταση ακόμα ρευστή. Είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση».
Στις 26 Μαΐου ο Μαγιορκίνης μιλάει στο Open και ερωτάται για πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει η μαζική άρση των μέτρων, μεταξύ των οποίων και η υποχρεωτικότητα της μάσκας. Δηλώνει ότι σε σχέση με άλλες χώρες έχουμε αργήσει, ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και «άρα δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας από την αναστολή των μέτρων».
Σήμερα, 18 Ιουνίου, σε λιγότερο από έναν μήνα από τότε που μας διαβεβαίωνε ότι «δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας», ο καθηγητής μιλάει στα Παραπολιτικά και πιθανολογεί –ουσιαστικά αναγγέλλει– ότι στα μέσα Ιουλίου θα έχουμε αύξηση των σκληρών δεικτών της πανδημίας, δηλαδή αύξηση θανάτων και διασωληνώσεων.
Να τον ευχαριστήσουμε, αυτόν και την Επιτροπή του, για την επιστημονική (α)συνέπεια των λόγων του(ς) από τις 28 Απριλίου έως τις 18 Ιουνίου; Μαζί του και μαζί τους νιώθουμε ασφαλείς.

- από το Harddog