ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Οι δυο αντιφατικές ματιές της ΕΣΗΕΑ για τον Γιώργο Τράγκα: Μαχητικός δημοσιογράφος ή μπαταχτσής εκδότης;


Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με σημαντική καθυστέρηση τοποθετήθηκε στον δημόσιο… διάλογο για την περιουσία που άφησε πίσω του ο εκλιπών επιχειρηματίας της ενημέρωσης Γιώργος Τράγκας. Ενώ οι πολιτες αυτής της χώρας (οι δημοσιογράφοι γνώριζαν μέσες-άκρες) συζητούν εδώ και μήνες όχι πόσα ήταν τα χρήματα, από ένα σημείο και μετά δεν έχει καμία σημασία, άλλα πως τα απέκτησε η ΕΣΗΕΑ έρχεται με χαρακτηριστική καθυστέρηση και τοποθετείται προς τη σωστή κατεύθυνση είναι αλήθεια.
Αλλά, στη σχετική ανακοίνωση που σημειώνεται σωστά ότι «ο αποθανών είχε εδώ και δεκαετίες απαρνηθεί την δημοσιογραφική του ιδιότητα επιδιδόμενος σε εκδοτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των οποίων δεν ανταποκρινόταν στις συμβατικές του υποχρεώσεις ως εργοδότης» δεν υπάρχει ούτε ίχνος αυτοκριτικής ή δήλωση ανάκλησης της αρχικής ανακοίνωσης την ημέρα του θανάτου του Γιώργου Τράγκα όπου υποστήριζε ότι «στη μακρόχρονη δημοσιογραφική του πορεία, ο Γιώργος Τράγκας άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του, με την έντονη προσωπικότητα και τον δυναμικό του χαρακτήρα. Επί δεκαετίες έδινε τις δικές του δημοσιογραφικές μάχες, ως καυστικός σχολιαστής της πολυτάραχης ελληνικής πολιτικής σκηνής».
Επειδή δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο, καλό είναι η ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει ποιο θέλει να είναι. Λογικά είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το θέλεις κιόλας.

Υ.Γ. Το γεγονός ότι κάτω από τη δεύτερη ανακοίνωση παρατίθενται παλαιότερες ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ καταγγελτικές για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γιώργου Τράγκα καθιστά ακόμη περισσότερο ακατανόητο γιατί στην αναγγελία του θανάτου η ανακοίνωση είχε αυτό το ύφος.

- από το HellasJournal