ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Η ρεμπέτισσα Κατερίνα Σκορδαλάκη στο «Καφενείο της φωνής»


Η ρεμπέτισσα Κατερίνα Σκορδαλάκη είναι η καλεσμένη του Άγγελου Σταθόπουλου στην εκπομπή της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, «Το καφενείο της φωνής» που μεταδίδεται την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Η Κατερίνα Σκορδαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Τελειώνοντας το σχολείο, ήρθε στην Αθήνα να σπουδάσει θέατρο και μουσική, όπου την άκουσε ο Χρήστος Λεοντής και έτσι βρέθηκε να συμμετέχει σε μια συναυλία του. Αργότερα, συνεργάστηκε με τον Νίκο Ξυλούρη στις εμφανίσεις του σε κέντρα και στα «Ξυλουρέικα» (1978), έναν από τους τελευταίους του δίσκους.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Σκορδαλάκη ασχολήθηκε με το ρεμπέτικο και το σμυρνέικο τραγούδι. Για επτά χρόνια συνεργάστηκε με τον Μπάμπη Γκολέ στο πάλκο, αλλά και σε τρεις δίσκους του. Επίσης, συνεργάστηκε με τους Μπάμπη Τσέρτο, Γιώργο Ξηντάρη, Μιχάλη Γενίτσαρη, Ρεμπέτικη Κομπανία, Αντώνη Ρεπάνη, Γιάννη Ντουνιά, Χαρούλα Λαμπράκη, Γιώργο Τζώρτζη, Γιάννη Λεμπέση και άλλους, σε συναυλίες και άλλες εμφανίσεις.

Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες στην Ολλανδία, στη Γερμανία, στην Πολωνία, στην Αγγλία, στην Κύπρο, στο Ισραήλ και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.