ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Νίκος Ξυδάκης, Μάνος Αβαράκης και Γιάννης Μπασκόζος στη «Δική μας πόλη»


Τον συνθέτη και τραγουδοποιό Νίκο Ξυδάκη, τον  κορυφαίο σολίστα της φυσαρμόνικας Μάνο Αβραμάκη, και τον διευθυντή του περιοδικού «Αναγνώστης» Γιάννη Μπασκόζο φιλοξενεί στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00, ο Θέμης Ροδαμίτης.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, ο Νίκος Ξυδάκης μιλάει για τη γενέτειρα του πόλη, το Κάιρο, τα πρώτα του ακούσματά και την επαφή και ενασχόλησή του με τη μουσική.

Αναφορά γίνεται σε όλη την καλλιτεχνική του διαδρομή, στη δισκογραφία του, στη σχέση με το Θέατρο και τον Κινηματογράφο. Ο συνθέτης και τραγουδοποιός μιλάει επίσης για τις αγαπημένες του πόλεις, καθώς και τις διαδρομές του στην πόλη που ζει, την Αθήνα.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, «Η δική μας πόλη» φιλοξενεί τον κορυφαίο σολίστα της φυσαρμόνικας, Μάνο Αβαράκη. Μιλάει στον Θέμη Ροδαμίτη για τις σπουδές του, τη μακρά καλλιτεχνική του διαδρομή, τις συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες, τα ταξίδια του. Ο σπουδαίος σολίστας παίζει στο στούντιο στη φυσαρμόνικα συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Χρήστου Λεοντή και άλλα κλασικά μοτίβα.

Στην ίδια εκπομπή ο Γιάννης Μπασκόζος , διευθυντής του περιοδικού «Αναγνώστης» ,  μιλάει για το σκεπτικό των βραβείων «Αναγνώστης», ενώ αναφέρεται και στο διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού. Αναφορές γίνονται και στο ιστορικό λογοτεχνικό περιοδικό «Διαβάζω».

Επιμέλεια, παρουσίαση, Θέμης Ροδαμίτης

«Η δική μας πόλη» κάθε Σάββατο και Κυριακή 12.00-14.00 το μεσημέρι, στη “Φωνή της Ελλάδας”.