ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Η ψηφιακή διάσωση του Αρχείου της ΕΡΤ στο ΕΣΠΑ


Ο μοναδικός πλούτος του τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού, φωτογραφικού και έντυπου υλικού του Αρχείου της ΕΡΤ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία προχώρησε στη διάσωση και ανάδειξη του υλικού αυτού, χρησιμοποιώντας πόρους της ΕΡΤ, αλλά και κοινοτικά κονδύλια.
Πρόσφατα, η διοίκηση της ΕΡΤ, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφάλισε ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ με σκοπό την ψηφιακή διάσωση του Αρχείου.
Η σχετική πρόσκληση έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια μετά την υπογραφή της από τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδα Χριστόπουλο, που δρομολόγησε και τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Η ΕΡΤ, επίσης, υπέγραψε προγραμματική συμφωνία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ για το ανωτέρω έργο.
Τη συμφωνία υπέγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΡΤ και της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Γιώργος Γαμπρίτσος και Σταύρος Ασθενίδης.