ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

«Κοίτα ο Γιώργος, θα πάρει 5 εκατομμύρια. Το θεωρώ άδικο να μην πάρεις κάτι κι εσύ!..»


Στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα είχα την αρχισυνταξία και αργότερα και την παρουσίαση της εκπομπής “On Air” στον αλήστου μνήμης Seven-X. Ήτοι, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και περίεργα βιντεάκια απ’ όλο τον κόσμο για εκείνες τις μαύρες μέρες πριν από το ίντερνετ. Την ίδια εποχή, στο ίδιο κανάλι, έκανε εκπομπή κι ο Γιώργος Τράγκας και μάλιστα, όπως δείχνανε οι αριθμοί της τηλεθέασης, μερικές του ‘ριχνα στ’ αυτιά από νουμεράκια. Αλλά ο Γιώργος είχε συλλάβει καλύτερα το νόημα από εμένα, γεγονός που αποδεικνύεται ότι μάζωξε πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ (τα φανερά τουλάχιστον…) κατά τη διάρκεια του βίου του, ενώ εγώ ακόμη κυκλοφορώ με αυτοκίνητο δεκατετραετίας!

Τα θυμήθηκα τα ανωτέρω τώρα που μου ήρθε το δελτίο Τύπου για την εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ, που θα προβληθεί αύριο τα μεσάνυχτα από τη συχνότητα του Alpha και θα έχει θέμα το εξής:
«Γιώργος Τράγκας: Ο δημοσιογράφος που έγινε μεγιστάνας».
Με συμμαθητές και παιδικούς φίλους, δημοσιογράφους και συνεργάτες, φίλους κι «αντίπαλους» να μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τον φίλο, συνάδελφο, εργοδότη, επιχειρηματία Γιώργο Τράγκα.
Επί τη ευκαιρία να παραθέσω και κάτι που έγραψε στο φέηζμπο η καλή συνάδελφος Ιωάννα Κολοβού (κινδύνευσε να της πάρει το σπίτι η τράπεζα αυτές τις μέρες, αλλά ευτυχώς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση) για την περίπτωση Τράγκα. Λα τα μινόρια:
«Είχα αναλάβει λοιπόν και την κύρια συνέντευξη του κάθε τεύχους στο περιοδικό CRASH, που αφορούσε κάποιον από τους επιχειρηματίες της χώρας. Κάθε είδους. Σε μια συνέντευξη λοιπόν με ένα διευθυντή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, μόλις τελειώσαμε και έκλεισα το μαγνητοφωνάκι, τον ακούω να μου λέει:
-Λοιπόν πόσα;
-Τι εννοείτε; (είπα η χαζή…)
-Πόσα θέλετε για τη συνέντευξη; Διακόσιες χιλιάδες είναι καλά; (ήταν η δραχμή ακόμα)
-Μα τι λέτε; (εξηγέρθη η δημοσιογραφική μου συνείδηση), να πληρωθώ από εσάς για τη συνέντευξη;
-Κοίτα ο Γιώργος, θα πάρει 5 εκατομμύρια. Το θεωρώ άδικο να μην πάρεις κάτι κι εσύ! Κι άρχισε να ανοίγει ένα συρτάρι!!
Σας παρακαλώ σας παρακαλώ, άρχισα να φωνάζω, λες και επρόκειτο για …σεξουαλική παρενόχληση. Μάζεψα τα πράγματά μου, χαιρέτησα αξιοπρεπώς, πήρα την αξιοπρέπειά μου παραμάσχαλα κι έτρεξα προς το ασανσέρ…
Όταν το είπα (φυσικά) στον Τράγκα, το θεώρησε κι αυτός άδικο που δεν τα πήρα.»
Χρήστος Ξανθάκης
ΜedioΠΙΛΑΦΟ/ Newpost