ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Πρώτο παγκοσμίως σε επισκεψιμότητα το site του BBC


Ραγδαία αύξηση επισκεψιμότητας είδε ο δημοσιογραφικός οργανισμός των «The New York Times» να σημειώνει η ιστοσελίδα του μέσα σε ένα 12μηνο. Το σάιτ των ΝΥΤ είχε την μεγαλύτερη μεταβολή (52%) και στην ανάλογη λίστα κατάταξης βρίσκεται πρώτο μεταξύ των (αγγλόφωνων) σάιτ παγκοσμίως.
Είναι όμως το BBC που έχει την υψηλότερη επισκεψιμότητα ανεξαρτήτως μεταβολής και παραμένει πρώτο από κάθε άλλο ειδησεογραφικό οργανισμό στο διαδίκτυο.
Με όρους επισκεψιμότητας αυτής καθαυτής και όχι της μεταβολής της, το BBC είναι ο κυρίαρχος της παγκόσμιας ενημέρωσης στο ίντερνετ. Εμφανίζει 1,1 δισ. επισκέψεις
Δεύτερο είναι το σάιτ του msn.com (με 878,1 εκατ. επισκέψεις) και οι ιστοσελίδες του CNN (με 647,1 εκατ. επισκέψεις).
Στην τέταρτη θέση «ξεπετάχτηκαν» οι ΝΥΤ χάρη στην θεαματική αύξηση στην επισκεψιμότητά τους.
Καλό το περιεχόμενο της ιστοσελίδας των «The New York Times», όμως το γεγονός ότι εμφανίζεται πρώτη μεταξύ δέκα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων ειδησεογραφικών ιστότοπων οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο του όταν με δύο αστραπιαίες κινήσεις, τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου ο ιστορικός δημοσιογραφικός όμιλος απέκτησε το κορυφαίο αμερικανικό αθλητικού σάιτ «The Athletic» και το διαδικτυακό παιχνίδι λέξεων «Wordle».
Θεαματική αύξηση στην επισκεψιμότητα του site των ΝΥΤ
Τον περασμένο μήνα οι NYT είχαν 524,6 εκατ. επισκέψεις, «κίνηση» αυξημένη κατά 52% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ανάλυσης δεδομένων διαδικτύου Similarweb και του αγγλικού Press Gazette.
Στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης λόγω σημαντικής μεταβολής βρέθηκε το σάιτ dailymail.co.uk με 373,3 εκατ. επισκέψεις (και αύξηση 14%) και στην τρίτη θέση o ιστότοπος του CNN που είχε τον μεγαλύτερο όγκο επισκεψιμότητας (641,8 εκατομμύρια) όμως εμφάνισε μικρότερη αύξηση- μόλις 4%- σε σύγκριση με τα άλλα δύο.
Για την έρευνα, ένα από τα κριτήρια κατάταξης αποτέλεσε η μεταβολή στην επισκεψιμότητα. Γι’ αυτό και οι ΝΥΤ εμφανίζονται στην πρώτη θέση, αν και με λιγότερες επισκέψεις από το BBC ή το CNN.
Ο ιστότοπος του βρετανικού ταμπλόιντ «The Mirror» είναι μεταξύ των ειδησεογραφικών σάιτ που κατάφερε αύξηση επισκεψιμότητας φθάνοντας τα 94,7 εκατομμύρια (μεταβολή 7%).
Παράδοξο πάντως, καθώς σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ρόιτερς για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας οι «Mail» και «Mirror» συγκαταλέγονται μεταξύ των αγγλικών ΜΜΕ με τους χαμηλότερους δείκτες εμπιστοσύνης (23% και 22% αντιστοίχως).