ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Πρωτοσέλιδο στη Liberation το σκοτάδι της Αμερικής...


Γροθιά στο στομάχι το πρωτοσέλιδο της Liberation, που κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο και τιτλοφορείται «Μαύρη Παρασκευή». Η γαλλική εφημερίδα αφιερώνει την πρώτη σελίδα της στην χθεσινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο μετά από σχεδόν 50 χρόνια ακύρωσε τον εμβληματικό νόμο «Ρόου εναντίον Γουέιντ» που κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Mε ολοσέλιδο σκίτσο που απεικονίζει την αμερικανική σημαία και τα θύματα της σκοταδιστικής απόφασης, τις γυναίκες που δεν θα μπορούν να κάνουν έκτρωση, καταδικάζει τη νέα σκληρή πραγματικότητα. Την θέση των αστεριών στην σημαία έχουν πάρει κρεμάστρες (τις χρησιμοποιούσαν αναγκαστικά οι γυναίκες αλλά και «αλμπάνηδες γιατροί» για τις εκτρώσεις!), ενώ οι κόκκινες λωρίδες έχουν στις άκρες τους γυναίκες που αιμορραγούν, αποτυπώνοντας τους κινδύνους που επιφυλάσσει η σκοταδιστική απόφαση για την υγεία τους.