ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Και γιατί να έχουμε μόνιμους στην ΕΡΤ;


Τώρα πριν από κάτι μερούλες ήταν η κατάπτυστη επέτειος για το κλείσιμο της ΕΡΤ (δια χειρός Αντώνη Σαμαρά, δεν το ξεχνάμε!), τώρα πριν από κάτι μερούλες πήγαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας και ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος να ενημερώσουν τους πατέρες και τις μητέρες του έθνους για τα πεπραγμένα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Και αφού ευλόγησαν τα γένια τους παρουσιάζοντας έρευνες που εμφανίζουν την ΕΡΤ με αξιοπιστία ανάλογη του BBC (την ώρα ακριβώς που η θεαματικότητα των δελτίων της και των ενημερωτικών εκπομπών της έχει κατακρημνισθεί…), έφτασαν και στο επίμαχο ζήτημα:
Στους εργαζόμενους της Αγίας Παρασκευής, που δεκαετίες τώρα ακούνε τα μύρια όσα από τους κάθε λογής νοσταλγούς της Μάργκαρετ Θάτσερ.
Όπου ο πρόεδρος Ζούλας, αφού δήλωσε ότι ήταν λάθος το κλείσιμο της ΕΡΤ χωρίς να έχει ετοιμαστεί σχέδιο για την επαναλειτουργία της, σημείωσε ότι ακόμη μεγαλύτερο λάθος ήταν ο τρόπος που ξανάνοιξε. Για να πετάξει, ακολούθως, τη μεγάλη ατάκα:

«Αυτή την στιγμή η ΕΡΤ έχει 2.100 υπαλλήλους. Ξέρετε πόσοι είναι κάτω των 35 ετών; Μόλις 4. Πόσοι κάτω από 40 ετών; Μόλις 37 άτομα. Ο τρόπος που άνοιξε η ΕΡΤ ήταν άναρχος. Δεν υπήρχαν ηχολήπτες και κάμεραμεν γιατί η λογική ήταν “όσοι πιστοί προσέλθετε”».
Ξέχασε, βέβαια, ο πρόεδρος να δηλώσει πρώτον ότι μαζί με τους πρώην απολυμένους της ΕΡΤ που προσλήφθηκαν στο σύνολό τους, τόσο για λόγους δικαιοσύνης όσο και γιατί το αντίθετο θα οδηγούσε την εταιρεία στα δικαστήρια, μπούκαρε και τριψήφιος αριθμός εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ, για τους οποίους δεν υπήρξε καμία λογική ρεβανσισμού ή αποκλεισμού. Φαίνεται ότι ήταν κι αυτοί ηλικιωμένοι και δεν είχαν κάνει καλή δουλειά οι αρμόδιοι…
Εννοείται, επίσης, ότι ο πρόεδρος ξέχασε να αναφερθεί στους εκατοντάδες συμβασιούχους που απασχολούνται στο Ραδιομέγαρο (και στις περιβόητες «μεικτές παραγωγές»), αλλά την πιο ωραία ατάκα την είπε ο Γαμπρίτσος:
«Και γιατί να έχουμε μόνιμους στην ΕΡΤ; Πρέπει ν’ αλλάζει κάθε λίγα χρόνια ο πληθυσμός»!
Τώρα που φεύγει, αποκαλύπτει και τις πραγματικές του ιδεοληψίες ο κύριος διευθύνων σύμβουλος…

Χρήστος Ξανθάκης
MedioΠΙΛΑΦΟ / Νewpost