ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

«Tρίτη και φαρμακερή χρoνιά» για το Μουσικό Κουτί


Kαταπληκτικό φινάλε, μπράβο!

Το υπέροχο Μουσικό Κουτί τής ΕΡΤ πάει διακοπές και οι Τετάρτες μας (αλλά και τα Σαββατόβραδά μας με τις επαναλήψεις) αδειάζουν μουσικά. Η τελευταία για αυτήν την περίοδο εκπομπή, που

παρουσιάζουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, ήταν ένα μουσικό οικογενειακό πάρτι.
Οι συντελεστές της είχαν καλεσμένο ένα συγγενικό τους πρόσωπο –πατέρα, αδελφό, αδελφή ή αδελφικό φίλο, ακόμα και σύζυγο. Εμφανίστηκε, επίσης, στο ένθετο βίντεο «Περιπλανήσεις», ο τράπερ γιος τού Πορτοκάλογλου που σπουδάζει στην Ολλανδία.

Το Μουσικό Κουτί επιβεβαιώθηκε και αυτήν τη  περίοδο ως μια από τις κορυφαίες ποιοτικές εκπομπές στα τηλεοπτικά χρονικά και είναι ευχάριστο που θα συνεχιστεί και την επόμενη. Η είδηση, αν και γνωστή, σφραγίστηκε επίσημα από τον Νίκο Πορτοκάλογλου μέσα από το παιχνίδι ερωταπαντήσεων «Διλήμματα». Η Ρένα Μόρφη τον ρώτησε τι θα επέλεγε μεταξύ μια συναυλίας νεκραναστημένων Μπιτλς και μιας ακόμη χρονιάς τού Μουσικού Κουτιού. Η απάντηση ήταν «τρίτη και φαρμακερή χρόνια» για το Μουσικό Κουτί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή μπορεί να είναι και η τελευταία, ίσως και η ωραιότερη.

Για τη δεύτερη χρονιά, πάντως, ο Ορέστης Φαληρέας, σύζυγος της Ρένας Μόρφη, μουσικός παραγωγός της και συντελεστής τής εκπομπής (αφού κάνει στο στούντιο τις μουσικές μίξεις) είπε ότι ήταν καλύτερη της πρώτης με «πιο δεμένη την ομάδα».
Από τις πολλές ωραίες στιγμές τού τελευταίου φετινού Μουσικού Κουτιού ήταν όταν ο Πορτοκάλογλου τραγούδησε το Pretty Woman αφιερωμένο στη Ρένα Μόρφη. Και το συνδύασε με μια εύθυμη διασκευή τού «Ρίτα Ριτάκι», παραλλαγμένο σε «Ρένα Ρενάκι»... Εξαιρετική και η μουσική παρουσίαση των συντελεστών τού Κουτιού με στίχο ειδικά γραμμένο για το φινάλε από τον Πορτοκάλογλου –μια ακόμα απόδειξη πόσο δουλεμένη είναι η εκπομπή και πόσο μόχθο, μεράκι και σοβαρότητα χρειάζεται η κάθε επιτυχία. Το ειδικά επινοημένο τραγούδι τού αποχαιρετισμού θα μπορούσε να γίνει και μουσικό έμβλημα του Μουσικού Κουτιού. Όπως και να έχει, θα μείνει και αυτό στην ιστορία μαζί του.
Η εκπομπή είχε πολλή συγκίνηση και δεν έλειψαν τα κόκκινα μάτια από τα (συγκρατημένα πάντως) δάκρυα.

Διονύσης Βραϊμάκης (Harddog)