ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Το εξπρές του μεσονυκτίου είναι ακόμα εδώ


Δύο ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ για τα ανθρώπινα
 δικαιώματα σε έρευνα και παρουσίαση του Θωμά Σίδερη

Η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει αυτή την Παρασκευή 24 και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, δύο ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε έρευνα και παρουσίαση του Θωμά Σίδερη (φωτογραφία).
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Ιουνίου από 13:00 έως 14:00 θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ «Τα περιστέρια του Ισλαμαμπάντ», αφιερωμένο στη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, εργάτη πακιστανικής καταγωγής, τον Ιανουάριο 2013, ένα έγκλημα που ταυτοποιήθηκε με τη δράση της Χρυσής Αυγής και το δικαστήριο αναγνώρισε ως μία δολοφονία με «αμιγώς ρατσιστικό κίνητρο».
Στο ντοκιμαντέρ μιλά ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας και ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος.
Το δεύτερο ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί εκτάκτως την Κυριακή 26 Ιουνίου από 11:00 έως 12:00, ανήμερα της διεθνούς ημέρας κατά των βασανιστηρίων και έχει τίτλο «Το εξπρές του μεσονυκτίου είναι ακόμα εδώ». Πρόκειται για ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που διερευνά τον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας των λευκών κελιών στην Τουρκία, των κελιών υψίστης ασφαλείας τύπου F, χώροι εγκλεισμού και βασανιστηρίων, μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες και περιγραφές.
Σημειώνεται ότι ο δημιουργός της εκπομπής θα πραγματοποιήσει εισήγηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο την Παρασκευή 24 Ιουνίου με θέμα τα βασανιστήρια σε βάρος δημοσιογράφων.