ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Λέκτορας του ΑΠΘ κάνει μάθημα κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί φοιτήτριάς της


«Στηρίξτε όσους αγωνίζονται για μια ευκαιρία στην εκπαίδευση»

Mια καλή είδηση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γνωστοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια μαθήματος.Ειδικότερα, όπως πληροφορεί η σελίδα the.abstract.girl στο Instagram, φιλοξενώντας το κείμενο της Χαρίτας Βλάχου, η οποία είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο, στις αρχές Μαρτίου, η φοιτήτρια Χριστίνα Γυφτάκη, πήγε να παρακολουθήσει το μάθημα Master «Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» κρατώντας στην αγκαλιά την δύο μηνών κορούλα της.
Φυσικά, έγινε δεκτή από την Χαρίτα Βλάχου, καθώς όπως λέει κι η ίδια, «ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα».
Η συγκεκριμένη φοιτήτρια ήρθε πολλές φορές για μάθημα με την κόρη της, ωστόσο στην τελευταία διάλεξη, η μικρή έδειχνε αναστατωμένη. Όπως αναφέρει η λέκτορας, «πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: “Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω... Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;”. Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas...
Η μικρή αμέσως ηρέμησε και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος που την κράτησα δεν έβγαλε ήχο!

Η πρόκληση του να διδάσκεις δύο γενιές ταυτόχρονα είναι μεγάλη.....αλλά το μήνυμα είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Ας στηρίξουμε όλους όσους αγωνίζονται για μια ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!».