ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Η σιγουριά που έχει το «Βήμα»...


Συνήθως δεν έχει σημασία ΤΙ γράφεται, αλλά από ΠΟΙΟΝ γράφεται. Και το βασικό θέμα στο Βήμα της Κυριακής (που κυκλοφόρησε εκτάκτως το περασμένο Σάββατο) έχει τη βαρύτητά του. Προβλέπει (έως και αναγγέλλει!) εκλογές τον Οκτώβριο. Ανατρέπει έτσι τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις, κυβέρνησης και κάποιων Μέσων, για εξάντληση της τετραετίας. Στην ίδια αναγγελία είχε προβεί η εφημερίδα και στην έκδοση της 17ης Απριλίου, αλλά τότε υπαινικτικά ως προς τον χρόνο των εκλογών. 
«Αύξηση μισθών-συντάξεων και στο βάθος κάλπες» έγραφε στο βασικό τίτλο, ενώ στα περιεχόμενα έκανε λόγο για «προβληματισμό στου Μαξίμου για την εκλογική στρατηγική». 
Παρόμοιο ήταν το βασικό του θέμα και στην αμέσως επόμενη έκδοση (23 Απριλίου), η οποία αναφερόταν πάλι σε βελτιώσεις εσόδων («Αύξηση μισθών σε όλους»), ενώ στα περιεχόμενα έγραφε για «διαμόρφωση προεκλογικού περιβάλλοντος». Η ενημερωμένη περί τα κυβερνητικά εφημερίδα βγήκε τώρα προσδιορίζοντας τον χρόνο των πιθανών πρόωρων εκλογών: Οκτώβριος!
Προεκλογικός είναι και ο κυριακάτικος Ελεύθερος Τύπος, με βασικό τίτλο «Τα ‘’χαρτιά’’ της κάλπης» και υπότιτλο «Οι εξελίξεις στην οικονομία προσδιορίζουν το πολιτικό σκηνικό». Στα περιεχόμενα του πρώτου θέματος προσδιορίζεται και ο πιθανός χρόνος των εκλογών, αλλά με πιο ελαστικά όρια από εκείνα του Βήματος: «Στο τραπέζι οι εκλογές το φθινόπωρο» γράφει. Ίσως το Βήμα να ξέρει κάτι περισσότερο και να μιλάει για Οκτώβρη με τη σιγουριά τού απόλυτη γνώστη...