ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΛΑΡΚΟ: Οι βουλευτές της ΝΔ έστειλαν 1.300 στην ανεργία για να μπει ιδιώτης


Ολοι οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν στο σύνολό του το νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται τροπολογία που οδηγεί σε απόλυση 1.300 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, μέχρι το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση.
Όπως έχει χαρακτηριστικά λεχθεί, «είναι έγκλημα, η ΛΑΡΚΟ ανήκει στα ασημικά του κράτους» (Βασίλης Λύκος, καθηγητής Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, 105,5 Στο Κόκκινο), καθώς το νικέλιο και το κοβάλτιο «θα είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του μέλλοντος». Η ΛΑΡΚΟ ελέγχει 90% των κοιτασμάτων νικελίου της Ευρώπης και έχει τα πέμπτα μεγαλύτερα κοιτάσματα παγκοσμίως.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε κατά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για το δημόσιο συμφέρον, προκειμένου να ακολουθήσει εμμονικά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και να αποδώσει σε ιδιώτη ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου.
Πρόκειται πραγματικά για «ντροπή πολιτική, θεσμική, κοινοβουλευτική», σχολίασε από την πλευρά της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «τροπολογία που κατατέθηκε μεσάνυχτα Παρασκευής και παραμονές τριημέρου».
Έξω από τη Βουλή ήδη από χτες οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, τις οποίες αναμένεται να κλιμακώσουν το επόμενο διάστημα.