ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Βουλευτής της ΝΔ «έδωσε» την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών


Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξακολουθεί στα λόγια να μιλά για εκλογές στα τέλη της άνοιξης του 2023 -την ώρα που ο ίδιος επιδίδεται σε προεκλογικές κινήσεις- ωστόσο ανοιχτά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τοποθετούν τις κάλπες το φθινόπωρο δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγακας, προστέθηκε στον κατάλογο με πολλά στελέχη της που «βλέπουν» πρόωρη προσφυγή της κάλπες, ενώ από το Μαξίμου πανηγυρίζουν για τη χθεσινή θετική εισήγηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το τέλος στην ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο.
«Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύω ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό, θα βοηθήσει σημαντικά, με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία» δήλωσε ο κ. Γιόγακας στο Kontra24.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού είπε μάλιστα το εξής: «Ο πρόεδρος μας διαψεύδει σε καθημερινή βάση με τις τοποθετήσεις του κι αυτός είναι που αποφασίζει πότε θα πάμε σε εκλογές. Παρόλα αυτά όμως εκτιμώ και διαισθάνομαι ότι έτσι θα γίνει».


Παράλληλα κυκλοφορούν έντονες φημολογίες ότι μπορεί να ξεκλειδώσει ημερομηνία για εκλογές ακόμα και τον Ιούλιο, εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια για ανακοινώσεις-έκπληξη από την κυβέρνηση, που τώρα αφήνει ανοιχτό πλέον και το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις στους ΕΦΚ και στον ΦΠΑ καυσίμων.