ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Δεν χρειαζόταν να είσαι Τσιόδρας ή Παγώνη...


Δεν χρειαζόταν να έχεις την ατέλειωτη επιστημονική εμπειρία του Σωτήρη Τσιόδρα, ούτε τις ατέλειωτες ώρες πτήσεις στον τηλεοπτικό αέρα της Ματίνας Παγώνη, για να προβλέψεις –ή έστω να εικάσεις– ότι η άρση των περισσότερων βασικών μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό θα είχε γρήγορα συνέπειες. Την 1η Ιουνίου, όταν «απελευθέρωση» των Ελλήνων προβαλλόταν με χαζοχαρούμενους πανηγυρισμούς στα κανάλια και δηλώσεις του είδους «επιτέλους ανασαίνουμε», η απλή λογική έλεγε ότι βρισκόμασταν σε περίοδο σποράς μια νέας «σοδειάς» προσβεβλημένων από το νόσο.
Και, βέβαια, το «επιτέλους ανασαίνουμε» δεν μπορούν σήμερα να το πουν ούτε οι περίπου εκατό που εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία (130 μόνο στο τελευταίο 24ωρο, από τους οποίους 80 στην Αττική) ούτε οι διασωληνωμένοι που ακολουθούν την αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Τα οποία κρούσματα άγγιξαν χθες τις δέκα χιλιάδας –9.288 για την ακρίβεια. Και αυτό, μάλιστα, όχι πλέον με τον μεγάλο αριθμών ελέγχων που επιβάλλονταν για ορισμένες κατηγορίες πολιτών έως τα τέλη του περασμένου μήνα.
Συνεπώς, μετά τη «σπορά» της Μεγάλης Απελευθέρωσης της 1η Ιουνίου έρχεται ο θερισμός. Δυστυχώς πιο γρήγορα από όσο φοβόντουσαν οι απαισιόδοξοι, και όχι οι πανηγυριστές, κάποιοι από τους οποίους χλεύαζαν τους… υστερικούς της μάσκας, όπως τους έλεγαν.

- από το Harddog