ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ο Μητσοτάκης σε αποδρομή. Προσοχή, κίνδυνος!


Γράφει ο Θανάσης Καρτερός
Γλαύκα στην Αθήνα κομίζεις λέγοντας ότι τον πήρε ο κατήφορος τον Μητσοτάκη, μαζί με το επιτελικό κράτος, την κυβέρνησή του και τα στρατά της προπαγάνδας που έχει πετσώσει ως.. ενημέρωση. Πέφτουν σοβάδες από την εικόνα του Μωυσή, ξηλώνονται κεραμίδια από τη στέγη που του έχουν χορηγήσει οι βαρόνοι των ΜΜΕ, βγάζει γλώσσα το Διαδίκτυο στους άριστους, τα στηλώνει όχι μόνο η νεολαία, αλλά ακόμα και η αγαπημένη τους μεσαία τάξη. Το σιχτίρισμα για την πανδημία που καλπάζει, για την οικονομία που στενάζει, και για την ελίτ που περί άλλα τυρβάζει, γίνεται αγανάκτηση, οργή, καταγγελία, διαδήλωση. Κύμα από κείνα που πνίγουν όνειρα εξουσίας και αλλάζουν συσχετισμούς στην κοινωνία.
Ότι φθείρονται όμως δεν σημαίνει κι ότι τελείωσαν. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι ακριβώς όταν αρχίσει να φθείρεται αυτή η φυλή, να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κοινωνία που αντιδρά, τότε κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση -μία μόνο υπήρξε, του Καραμανλή του νεότερου, κι ακόμα δεν του το συγχωρούν- να παραδεχτούν έστω στην πράξη ότι δεν τους παίρνει άλλο και να πάρουν δρόμο. Όχι, η Ιστορία δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Όσο περισσότερο η κοινωνία, η πλειοψηφία, δεν τους θέλει, τόσο περισσότερο επιστρατεύουν την καταστολή, τη συκοφαντία, την τοξική προπαγάνδα, την καταστρατήγηση του νόμου με τη συνδρομή του αστυνόμου. Ξύλο και ψέματα στην ημερήσια διάταξη.
Αν κανείς υποτιμήσει πόσο αδίσταχτοι είναι και τι δυνατότητες έχουν, κακό του κεφαλιού του. Έχουν τεχνογνωσία. Τα πάντα έχουν διαπράξει ως παράταξη για να κρατηθούν στην εξουσία. Και όλα δείχνουν πως τα πάντα είναι έτοιμοι να τα διαπράξουν και σήμερα. Τους λείπει ο βολικός για κάθε έγκλημα κομμουνιστικός δάκτυλος; Ρίχνουν στην αγορά τον δάκτυλο της Αριστεράς στην πανδημία. Τους λείπουν οι προδότες που κατασκεύαζαν για να τρομάζουν τα πλήθη; Ρίχνουν στην αγορά τους θιασώτες της τρομοκρατίας. Έχασαν κάθε ηθικό έρεισμα με τον Λιγνάδη και τις τσαμπούνες; Ρίχνουν στην αγορά την ανηθικότητα των ΜΜΕ τους. Τους λείπουν οι δολοφονίες; Ρίχνουν στην αγορά τις δολοφονίες χαρακτήρα.
Σκοινί για να κρεμάσουν δικαιώματα, ελευθερίες, ακόμα και να φαλκιδεύσουν τη λαϊκή θέληση, τους παρέχουν η ιδιοκτησία του κράτους, η ολιγαρχία της διαπλοκής και επικουρικά ο κορωνοϊός. Ο Μητσοτάκης σε αποδρομή θα τα εκμεταλλευτεί όλα στο έπακρο. Όσα διέπραξαν για να ρίξουν και να κρατήσουν την Ελλάδα στον Καιάδα των Μνημονίων αποτελούν προειδοποίηση. Τα έργα, τα λόγια και η αλαζονεία της Δυναστείας αποτελούν σήμα κινδύνου. Να κάνουμε συνεπώς ό,τι μπορούμε για να φύγουν, αλλά χωρίς να πάρουν πάλι τη χώρα στον λαιμό τους.

- το κείμενο του Θ. Καρτερού είναι από την Αυγή της Κυριακής (21.3.2021)