ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Πάρτε θέση! - Στο πλευρό της απεργού πείνας η Ελένη Ανδριανού


Στο πλευρό της απεργού πείνας δημοσιογράφου Μαρίνας Βήχου τάσσεται η συναδελφός της, μελος του ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ, Ελένη Ανδριανού. Σε δήλωσή της η Ελένη Ανδριανού αναφέρει:.."Πάρτε θέση
Με αφορμή την απεργια πείνας που ξεκινησε σημερα η συναδελφος Μαρινα Βήχου προς υπερασπιση της ελευθερης ενημερωσης και της Δεοντολογίας , δηλωνω οτι τασσομαι στο πλευρο της απεργου που αναγκαστηκε να προχωρησει σε αυτη την ενέργεια επειδη εμεις ως δημοσιογράφοι και ως εκλεγμενα μελη οργανων της ΕΣΗΕΑ δεν κάναμε τιποτα για να εμποδισουμε τη βιαιη καταλυση της ελευθεριας της ενημερωσης στον τοπο που Γεννησε τη Δημοκρατια.
Δυστυχως ολα σχεδον τα αρθρα του Κωδικα Δεοντολογιας εχουν παραβιαστει οπως και πολλα αρθρα του καταστατικου του Σωματειου μας.
Η κοινη γνωμη βοα εδω και παρα πολυ καιρό, τα δελτια ειδησεων των καναλιων κατακριμνηζονται, ελαχιστοι εμπιστευονται πια την ενημερωση τους απο πληρωμενα παπαγαλακια του συστηματος.
Και η ΕΣΗΕΑ περιοριζεται στην εκδοση καποιων ανακοινωσεων, αλλα ποτε το μαχαιρι δεν φτανει στο κοκκαλο.
Ως εκλεγμενο μελος του ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ αισθανομαι την αναγκη να δηλωσω οτι το ΠΠΣ αλλα κυριως το Εποπτικο Οργανο Δεοντολογιας , το οποιο ... πρέπει επιτέλους να ομολογήσουμε οτι εχει παψει να λειτουργει , με αποκλειστικη ευθυνη του Προεδρου του ,δεν μπορουν η δεν θελουν να βαλουν ταξη στο χαος.
Οι καταγγελιες γα μεμονωμενες περιπτωσεις δεν λυνουν το γενικοτερο προβλημα που εφτασε τη δημοσιογραφια στο εσχατο σημειο της ανυποληψιας.
Καλω την ΕΣΗΕΑ να ασχοληθει επι τελους με το θεμα της υπερασπισης της Ελευθερης Ενημερωσης και της Δεοντολογιας .
Τα μελη του Δ.Σ. να παρουν θεση πανω στο θεμα και τα δυο Πειθαρχικα να επιβαλλουν - προστατεψουν τη λειτουργια του Εποπτικου Οργανου Δεοντολογιας.
Στο σημειο αυτο προτεινω (νομιζω οτι η ωρα ειναι καταλληλη ) να μετατραπουν τα δυο Πειθαρχικα σε Εποπτικο Οργανο Δεοντολογιας που θα εξεταζει μονο περιπτωσεις παραβιασης της Δεοντολογιας και θα επιβαλει κυρωσεις.
Γνωριζω οτι αυτο δεν προβλεπεται απο το ισχυον Καταστατικο , αλλα νομιζω οτι μπορουμε να βρουμε τροπο να το πραγματοποιησουμε .
Τελος ζητώ απο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να δημιουργησει αμεσα μια ατυπη επιτροπη απο ανεργους συναδελφους με μια συμβολικη αμοιβη , οι οποιοι θα καταγραφουν τα καθημερινα κρουσματα παραβιασης της Δεοντολογιας στα ΜΜΕ.
Η Δημοσιογραφια πνεει τα λοισθια , η την σωζουμε τωρα η πεθαινουμε μαζι της ( εμεις οι ρομαντικοι δημοσιογραφοι ).
Δεν εχει νοημα να παραμενουμε μελη οργανων που δεν λειτουργουν.
Ελενη Ανδριανού
Δημοσιογράφος
Μελος του ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ
"