ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ο νέος κύκλος των Media


(...) Tο πρόβληµα της κλοπής ειδήσεων του ∆ιαδικτύου, σε συνδυασµό µε την τροµακτική ισχύ που έχουν σε αυτό -στον νέο κόσµο του Ιντερνετ- η Google και το Facebook, δηµιουργεί ένα.. πρωτοφανές σκηνικό στο οποίο οι παραγωγοί ενηµερωτικού περιεχοµένου (όπως οι εκδότες) όλου του κόσµου έχουν καταστεί απόλυτα δέσµιοι και βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Γιατί και παράγουν την πρώτη ύλη και «αµείβονται κλάσµατα» από αυτό που προσφέρουν, αφού οι µεν πλατφόρµες ψυχαγωγίας όπως το Netflix (και άλλα µεγαθήρια του χώρου) που ετοιµάζονται να βγουν στον αέρα, έχουν πείσει τους τηλεθεατές-χρήστες να πληρώνουν συνδροµές για το περιεχόµενο που προσφέρουν, ενώ τα ενηµερωτικά sites ακόµα δυσκολεύονται, ειδικά στις πιο µικρές αγορές, µεταξύ αυτών και η Ελλάδα.
Η µάχη στο επίπεδο αυτό µόλις ξεκίνησε διεθνώς και αναµένεται σκληρή, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα στο τέλος θα υπάρξει η ρύθµιση, αρκεί να περάσει µια χρονική περίοδος ωριµότητας. Κόσµος χωρίς ενηµέρωση δεν γίνεται και αυτή πρέπει να είναι έγκαιρη και έγκυρη (...)

- απόσπασμα από κείμενο που υπογράφει ο Τάσος Καραμήτσος στο "Πρώτο Θέμα" (ολόκληρο ΕΔΩ)