ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Fake φωτογραφία για τον Τσίπρα κατέθεσε στη Βουλή ο Γεωργιάδης!


«Μπέρδεψε την ιδιότητα του υπουργού με αυτήν του τρολ» -
Δείτε τις πραγματικές φωτογραφίες και αυτή του Αδωνη

Ένταση προκάλεσε στην Βουλή η ενέργεια του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει στα πρακτικά της Ολομέλειας fake φωτογραφία που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα το 2014 να κρατά.. πανό με σύνθημα «Το Ελληνικό δεν πωλείται». Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε την επίμαχη φωτογραφία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την επένδυση στο Ελληνικό.
Πολύ έντονα αντέδρασε o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος με παρέμβαση του στην συζήτηση κατήγγειλε ότι η φωτογραφία που επικαλέστηκε ο υπουργός είναι προϊόν μοντάζ. Για fake news κάνει λόγο και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης με ανάρτησή του στο twitter:
«Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης της -πλέον- ουραγού της ΕΕ, ο κυνηγός των "μπούτς" και ο καταγγέλλων fake news @AdonisGeorgiadi, μόλις κατέθεσε στην Βουλή έγγραφο προϊόν photoshop. Μπέρδεψε την ιδιότητα του Υπουργού με αυτήν του τρολ».

H fake φωτογραφία από τον Γεωργιάδη

Η κανονική φωτογραφία του Τσίπρα

Και η φωτογραφία του πανό

Γεωργιάδης: Δεν γνωρίζω εάν είναι fake η φωτογραφία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε λίγο αργότερα στη Βουλή, λέγοντας μεν ότι δεν γνωρίζει αν η φωτογραφία είναι fake, ωστόσο η ουσία παραμένει η ίδια. «Καταθέτω αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ που αναγράφει το ‘’Ελληνικό δεν πωλείται’’» και παράλληλα ανέφερε αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από εκείνη την εκδήλωση. Ακόμα επανάφερε μια παλαιότερη δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από συνέντευξη στον ΑΝΤ1. «Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκρίνει ή να επικυρώσει συμφωνίες όπως στο Ελληνικό τότε ο κόσμος να ψηφίσει Αντώνη Σαμαρά», ήταν η δήλωση σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη. «Όλα και πολλά περισσότερα είπε ο αρχηγός σας τότε», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης, για να επαναλάβει πως δεν γνωρίζει αν είναι fake.

Ραγκούσης: Δεν είχε το θάρρος να παραδεχτεί ότι ήταν ψεύτικη

Απαντώντας ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε την ανδρεία να παραδεχτεί ότι η φωτογραφία ήταν ψεύτικη και μάλιστα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του. «Η ευαισθησία σας είναι υποκριτική», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης, δεδομένου ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο ήταν κατά της επένδυσης.

«Είχατε μία δυνατότητα να αποφύγετε αυτόν τον πρωτοφανή διασυρμό και εξευτελισμό για υπουργό κυβέρνησης. Να έρθετε εδώ και να πείτε ότι η φωτογραφία που παραδώσατε στα πρακτικά είναι σωστή, αξιόπιστη και αληθινή. Όχι μόνο δε το κάνατε αυτό κ. Γεωργιάδη, αποδεικνύοντας ότι πριν από λίγο για αυτό το κρίσιμο θέμα που αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, λειτουργήσατε ως ένα χυδαίο τρολ του διαδικτύου. Αλλά αποδειχθήκατε και εντελώς άνανδρος πολιτικά γιατί δεν είχατε το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη για αυτή την απρέπεια που διαπράξατε», είπε ο Γιάνης Ραγκούσης και συνέχισε:

«Εν πάση περιπτώσει, τον ελληνικό λαό δεν τον υπολήπτεστε. Την αντιπολίτευση, τους βουλευτές τους έχετε γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Αυτό το έρμο το ιστορικό κόμμα που έχετε τη τιμή να εκπροσωπείτε ως υπουργός κυβέρνησής του, δεν το λυπάστε; Έχετε καταλάβει τι βρώμικη σελίδα για τη ΝΔ γράψατε σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, να έρθετε εδώ ως ένα ξεφτιλισμένο τρολ του διαδικτύου, να καταθέσετε μια ψεύτικη φωτογραφία; Να σας καλέσουμε να γυρίσετε πίσω, για να αναγνωρίσετε ένα λάθος που θα μπορούσατε να είχε κάνει κάποιος ανθρώπινα, παρασυρμένος από συμβούλους που τον πήραν στο λαιμό του, και αντί να έρθετε εδώ να ζητήσετε συγγνώμη και να ανακαλέσετε από τα πρακτικά αυτό που καταθέσατε, συνεχίσατε τις γελοιότητες τις οποίες λέτε;» και κατέληξε:

«Κύριε Γεωργιάδη προσέξτε: κατεβαίνετε το ένα σκαλοπάτι κάτω από προηγούμενο. Και σας επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα δεν το έχουμε εμείς, στο τέλος θα σας ανακηρύξουμε ως μέγα χορηγό, το πρόβλημα το έχει το κόμμα σας και αυτοί οι οπαδοί αυτού του κόμματος που βλέπουν έναν υπουργό του Μητσοτάκη να έρχεται εδώ και να διακινεί ψεύτικες fake φωτογραφίες. Αιδώς κ. Γεωργιάδη».