ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Κάνετε το λιοντάρι στον γιατρό και την πάπια στον κλινικάρχη


Τσίπρας: «Η σωτηρία των πολιτών είναι ασύμφορη για την κυβέρνηση...» 


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μέτωπο της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζοντάς της ότι δεν συναισθάνεται τι συμβαίνει στην χώρα.
«Έχετε ορίσει κάποια τιμή στην ανθρώπινη ζωή και καταλήξατε ότι είναι ασύμφορο;.. Είστε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τη μπάλα. Όχι μόνο της πανδημίας. Έχετε χάσει κάθε ηθική πυξίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από το βήμα της Βουλής και συμπλήρωσε: «…Ό,τι κι αν συμβαίνει εσείς απαντάτε "πετύχαμε η διαχείρισή μας είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και για ό,τι πάει στραβά "φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ"».
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να σκέπτεται πώς θα απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και να απαντήσει στους πολίτες: «69 άνθρωποι χάθηκαν χθες. 681 είναι στις ΜΕΘ. 105 παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σκεφτείτε τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων. Δεν τους νοιάζει αν απαντάτε στον Τσίπρα, αλλά αν απαντάτε κάτι σε αυτούς». Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «αφού έναν χρόνο αρνείστε την αξία των τεστ, έρχεστε τώρα και αναγγέλλετε τη παροχή τους στα φαρμακεία. Self testing. Για να καλύψετε την αποτυχία σας, η ατομική ευθύνη πρέπει τώρα να μετατραπεί σε ατομική ενοχή. Η έννοια της συλλογικής υγειονομικής προστασίας, γίνεται ατομική υπόθεση».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις επιτάξεις, λέγοντας ότι «επικρατεί μπάχαλο» και πρόσθεσε:«…Έρχεστε στο “και πέντε” και ενώ τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει να τρέχετε να επιστρατεύσετε 200 γιατρούς. 200 γιατρούς δε μπορούσατε να προσλάβετε έναν χρόνο».
Είπε δε, ότι είναι ασύστολο ψέμα ο ισχυρισμός του Βασίλη Κικίλια ότι δεν υπάρχουν γιατροί για πρόσληψη». Οι μεγάλες κλινικές απολαμβάνουν ασυλίας για να μείνουν καθαρές από Covid, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε «επιτέλους να μπουν στη μάχη τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία... Και δεν γίνεται να κάνετε το λιοντάρι στο γιατρό. Αλλά την πάπια, στον κλινικάρχη».

«Η σωτηρία των πολιτών είναι ασύμφορη για την κυβέρνηση»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή με όρους κόστους, φέρνοντας ως παραδείγματα τις προκλητικές δηλώσεις Πέτσα και Σκέρτσου σε σχέση με τις ασύμφορες δαπάνες για ΜΕΘ και τεστ αντίστοιχα.
«Στο ερώτημα γιατί δεν υιοθετήσατε την πρόταση μας να συνταγογραφούνται και να παρέχονται δωρεάν στους πολίτες που το επιθυμούν, τα πιο αξιόπιστα τεστ, τα PCR, απαντήσατε ότι το ζήτημα είναι οικονομικό.
Και μάλιστα ο κος Σκέρτσος πέταξε και έναν αριθμό: 2,4 δις. Τι μας είπε δηλαδή ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη; Ότι ένα χρόνο τώρα, οι αλγόριθμοι, τα έξυπνα τεστ, η περίφημη EVA που θα τέσταρε δειγματοληπτικά κάποιους από τους 3 εκατομμύρια τουρίστες, όλα αυτά που κάνατε τόσο καιρό, διαφωνώντας με το αυτονόητο μαζικό scanning του πληθυσμού, τα κάνατε όχι γιατί ήσασταν παγκόσμια πρωτοπορία όπως μας λέγατε – αλλά γιατί δεν θέλατε να ξοδέψετε λεφτά. Γιατί ήταν ασύμφορο.
Δηλαδή ότι η κυβέρνηση που παρέλαβε 37 δις από την προηγούμενη, σε μια χώρα που δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και δεν έχει κανένα δημοσιονομικό περιορισμό, είπε στους πολίτες ότι η σωτηρία των πολιτών τους είναι ασύμφορη.
Από τα πεταμένα λεφτά για τις ΜΕΘ του κ. Πέτσα Στα πεταμένα λεφτά των PCR του κ. Σκέρτσου.
Έχετε ορίσει κάποια τιμή στην ανθρώπινη ζωή και καταλήξατε ότι είναι ασύμφορο;
Μιλάτε λες είμαστε στο 2014, να μας λέτε "το πρόγραμμα σας δε βγαίνει". Εδώ δε μιλάμε για το πρόγραμμα μας. Μιλάμε για τα στοιχειώδη, για την ανθρώπινη ζωή, αυτό θέλουμε να προστατέψουμε» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.