ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Στην Ελλάδα αλλάζουν τους νόμους, στη Νορβηγία ανακρίνουν την πρωθυπουργό


Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Έρνα Σόλμπεργκ, την οποία ερευνούν οι αρχές της χώρας για παραβίαση των τοπικών και εθνικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Η Νορβηγία δείχνει και σε αυτή την.. περίπτωση πως είναι διαφορετική χώρα από την Ελλάδα, καθώς εδώ όλες οι… χαλαρές στιγμές του πρωθυπουργού δικαιολογήθηκαν πλήρως από τον ίδιο και την κυβέρνηση, ενώ στην περίπτωση της Ικαρίας άλλαξε ακόμη και ο νόμος.
Η πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας, όμως, παραμένει αντιμέτωπη με πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα όσα συνέβησαν τον προηγούμενο μήνα. Η ίδια έχει παραδεχθεί το λάθος της και έχει ζητήσει συγγνώμη επειδή γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των 10 ανθρώπων.
Σύμφωνα με το Reuters, πάντως, οι νορβηγικές αρχές έχουν ξεκινήσει να ανακρίνουν την πρωθυπουργό στο πλαίσιο της έρευνας για παραβίαση των μέτρων.
«Ξεκινήσαμε έρευνα και σε αυτήν περιλαμβάνεται και η ανάκριση της πρωθυπουργού. Πήραμε την πρωτοβουλία και η διαδικασία έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί» δηλώνει ο αρχηγός της αστυνομίας Περ Μόρτεν.
«Σχεδιάσαμε δείπνο σε ένα εστιατόριο που πιστεύαμε ότι ήταν σε συμφωνία με τις οδηγίες για τον κορονοϊό. Είχαμε κλείσει τρία διαφορετικά τραπέζια στο εστιατόριο και κρατήσαμε τις αποστάσεις. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να απολογηθώ γιατί δεν αντιλήφθηκαν ότι αυτό ήταν ενάντια στα όσα ορίζει ο νόμος» είχε δηλώσει η Σόλμπεργκ.
Η πρωθυπουργός, πάντως, δεν δέχθηκε κριτική μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας της, Μπεντ Χόιε, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν έπρεπε να συμβεί».
- από το efsyn