ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης θα αρθρογραφεί στο NEWS 24/7


Το NEWS 24/7 στα πλαίσια της συνεχούς ενίσχυσής του, ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης και πρ. υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος θα αρθρογραφεί.. κάθε εβδομάδα στο ειδησεογραφικό site της 24 MEDIA.
Έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Εργάστηκε σε τεχνικές εταιρείες και δίδαξε σε πολλά ιδρύματα, όπως στα ΤΕΙ και αργότερα στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, το London Business School, στο Πανεπιστήμιο Καρόλου της Πράγας, και στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Ήταν εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου, στο Ινστιτούτο Tinbergen του Άμστερνταμ, το EKEM, κ.ά.
Επίσης, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (1993-1996) και οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (1996). Από το 1996 έως το Μάρτιο του 2000 ήταν Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους (περίοδος κρίσιμη για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη). Στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης στο διάστημα 2000-2001 και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο διάστημα 2001-2004 Το διάστημα 2002-2003 ήταν πρόεδρος του Eurogroup και του Εcofin. Έκτοτε είναι Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2015 είχε οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Μεταφορών και Ναυτιλίας, ενώ το 2018 ήταν Visiting Professor στο LSE.