ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Εκφοβισμός εργαζομένου και λογοκρισία από τη διεύθυνση του Ράδιο Θεσσαλονίκη


Εκφοβισμό εργαζομένου και λογοκρισία από τη διεύθυνση του Ράδιο Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Η Ενωση με ανακοίνωσήτης  αποδοκιμάζει την ενέργεια.. της διεύθυνσης του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο Θεσσαλονίκη να απομακρύνει εργαζόμενο από το πρόγραμμά του, και μάλιστα σε συνθήκες εκφοβισμού, επειδή διαφωνούσε με το περιεχόμενο του ρεπορτάζ του.
Η ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης του σταθμού Στέφανος Διαμαντόπουλος εις βάρος του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Τσακίρη, απευθύνοντάς του μέσα στην αίθουσα σύνταξης βαρείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, με πρωτοφανή ένταση, αποτελεί ενέργεια που αποσκοπεί στον εκφοβισμό και τη λογοκριτική φίμωση του εργαζομένου.
Η διεύθυνση του σταθμού, επιπλέον, επιφύλαξε την παραπάνω μεταχείριση στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό παραγωγό αν και τον κάλεσε να εργαστεί ενώ τελεί σε αναστολή εργασίας, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.
Αυτό αποκαλύπτει την αντίληψη της εργοδοσίας για τις συνθήκες άσκησης του δημοσιογραφικού έργου: παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, ακραίος εκφοβισμός, λογοκριτικές παρεμβάσεις.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον εργαζόμενο και καλεί την εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για εκδικητική συμπεριφορά εις βάρος του, αλλά και να αναθεωρήσει την πολιτική της ως προς την μεταχείριση των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.