ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Πού είναι ο Βρούτσης και οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια των συντάξεων;


Ούτε ένα συγγνώμη από την κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό και από συγκεκριμένα μέσα και εκπομπές για τα απίστευτα ψεύδη για τις συντάξεις που θα έβγαιναν με ένα … κλίκ! Αυτό.. γράφει ο Βασίλης Σκουρής στην στήλη του «Παιχνίδια εξουσίας» στο ieidiseis και κάνει λόγο για πολιτική απάτη με τον πόνο των ανθρώπων που περίμεναν τη σύνταξή τους εδώ και χρόνια.
«Αποκαλύπτεται πως όχι απλώς δεν θα πάρουν φέτος τις συντάξεις τους, πως δύσκολα δεκάδες χιλιάδες θα τις λάβουν και του χρόνου, αλλά και νέες συντάξεις θα προστεθούν στις εκκρεμείς!» γράφει χαρακτηριστικά ο Β. Σκουρής και συνεχίζει:
«Η στήλη θυμάται τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση επί δυο συναπτά έτη να εμπαίζει τον ελληνικό λαό και κυρίως τους απόμαχους της δουλειάς, υποσχόμενος μεταξύ των άλλων ότι όλες οι συντάξεις θα βγαίνουν με ένα …κλικ και ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς σύνταξη το 2021!
Στις 23 του περασμένου Ιουλίου, μάλιστα, διεξήχθη φιέστα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου μεταξύ άλλων ο τέως υπουργός Εργασίας ανέφερε μεταξύ άλλων: ««Ξεκινάμε, όπως έχουμε ήδη πει, με τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις του τ. ΟΓΑ. Μέχρι το τέλος του 2020, θα έχουν ενταχθεί όλες οι συντάξεις αναπηρίας, ενώ, μέχρι το τέλος του 2021, θα έχουν ενταχθεί και υπόλοιπες κατηγορίες συντάξεων γήρατος. Θα φτάσουμε, δηλαδή, στο τέλος του 2021, να απονέμουμε ψηφιακά το 80-85% των συντάξεων».
Η στήλη ενθυμείται επίσης μεγάλα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένες εκπομπές και δημοσιογράφους, που κατάπιναν αμάσητα τα ψεύδη του υπουργού και της κυβέρνησης για το χρόνο των συντάξεων, συμβάλλοντας τα μάλα στην εξαπάτηση των πολιτών, αλλά κάποιους εκ των συναδέλφων να επιτίθενται σε όσους δημοσιογράφους έλεγαν την αλήθεια, κατηγορώντας τους δημοσίως –αυτοί οι… «ανεξάρτητοι»- για… «συριζαίους»!
Τώρα που η αποτυχία στις συντάξεις ομολογείται –έστω και …γλυκά- από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, θα περίμενε κανείς ένα συγγνώμη τόσο από τον πρώην υπουργό, όσο και από συγκεκριμένα μέσα και εκπομπές. Ένα συγγνώμη πρωτίστως στους ανθρώπους εκείνους που δούλεψαν μια ζωή και περίμεναν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Αλλά πού…

ΥΓ1: Κάποιοι έκαναν πολιτική, δημοσιογραφική και επαγγελματική καριέρα με τις συντάξεις. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι να επιβεβαιώνεις τον στίχο πως «με τραγούδια για τη φτώχεια και την ξενιτειά, ρετιρέ χτίζω στην Κηφισιά».

ΥΓ2:
Το iEidiseis μπορεί να είναι υπερήφανο γιατί, κόντρα στο ρεύμα, προσπάθησε και προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να δημοσιεύει την αλήθεια. Με καθοριστική συμβολή στο θέμα των συντάξεων του εκλεκτού και κορυφαίου συναδέλφου Χρήστου Μέγα, που ουκ ολίγες φορές είχε στο στόχαστρο της πολιτικής ηγεσίας για τα ρεπορτάζ του, που ΟΛΑ επιβεβαιώθηκαν πλήρως.»