ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ο Μάνος Πυροβολάκης με τη λύρα του στην ΕΡΑσπορ


Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη λεβεντομάνα Κρήτη κάνει η ΕΡΑσπορ, μέσα από την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» με τον Τάσο Επιτρόπου, τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, στις 10 το βράδυ.. Στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα βρεθεί ο τραγουδοποιός, οργανοπαίκτης και τραγουδιστής Μάνος Πυροβολάκης, ο οποίος θα επιμεληθεί ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα βασισμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης, συντροφιά με τη λύρα του και τον οργανοπαίκτη Γιάννη Μολυμπάκη (λαούτο). Η κρητική μουσική θεωρείται η αρχαιότερη ευρωπαϊκή και κατέχει ξεχωριστή θέση μέσα στην Ιστορία. Επηρεασμένη από τη βυζαντινή μουσική, παρά το πέρασμα των χρόνων, εξακολουθεί να είναι ζωντανή και να εξελίσσεται. Ο αυτοσχεδιασμός, η εξωτερίκευση της ψυχικής διάθεσης και φυσικά οι μαντινάδες, αποτελούν στοιχεία αναπόσπαστα της κρητικής παράδοσης.
Στην εκπομπή παρεμβαίνουν κατά σειρά: ο σπουδαίος λυράρης και τραγουδιστής Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, Μανώλης Πατεράκης, ο πολιτισμολόγος και συγγραφέας Γιάννης Τσουχλαράκης, ενώ ο Ρεθυμνιώτης δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής θα κάνει μια ιστορική αναδρομή στα αθλητικά δρώμενα της Κρήτης. 
«Κάνε παιχνίδι μόνος σου»
Κάθε Δευτέρα, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΑσπορ 101.8 καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, φυσικά αθλητές και προπονητές, έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο!
Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα απ’ αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.
Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.