ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Eντυπωσιακές φωτογραφίες από ψηλά με το «κολλημένο» Ever Given στο Σουέζ


Eντυπωσιακές φωτογραφίες από το διάστημα με το κολλημένο στη Διώρυγα του Σουέζ «Ever Given» δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα η Airbus Space. Οι φωτογραφίες δείχνουν το μήκους 400 μέτρων.. πλοίο να έχει κυριολεκτικά «σφηνώσει» στο κανάλι, ενώ η Airbus Space στην ανάρτησή της σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες εικόνες ελήφθησαν σήμερα το πρωί και δείχνουν το εμπορικό πλοίο να παραμένει κολλημένο στο κανάλι.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:
Τεράστιο πλήγμα στις μεταφορές

Σοβαρό πλήγμα έχει επιφέρει στο εμπόριο η διακοπή της ναυσιπλοΐας στη διώρυγα του Σουέζ από την προσάραξη του γιγαντιαίων διαστάσεων πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given» με το κόστος της ζημιάς να ανέρχεται σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ναυτιλιακού περιοδικού Lloyd's List, το κόστος που αποφέρει η διέλευση των πλοίων καθημερινά από την περιοχή υπολογίζεται σε 5,1 και 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια με κατεύθυνση προς τα δυτικά και τα ανατολικά, αντίστοιχα.
Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες ρυμουλκών και εκσκαφέων για την απομάκρυνση του Ever Given -του σκάφους μήκους 400 μέτρων που «σφηνώθηκε» στο κανάλι την Τρίτη- έχουν αποτύχει και οι εργασίες για την εκ νέου επιβίβαση του πλοίου έχουν ανασταλεί μέχρι την Πέμπτη το πρωί στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ναυτιλιακός πράκτορας της Inchcape, σύμφωνα με τις αρχές τους Σουέζ.