ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Κατέρρευσε η εφημερία στο Λαϊκό - Διασωληνώσεις και θάνατοι εκτός ΜΕΘ

Διαψεύδει η διοίκηση του νοσοκομείου

Ούτε μια διαθέσιμη κλίνη δεν υπήρχε στο Λαϊκό, το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εισαγωγές covid και να διακοπεί η εφημερία, με τον Νίκο Ορφανό, προϊστάμενο της μονάδας covid..
στο νοσοκομείο να κάνει λόγο, μιλώντας στο OPEN, για «δραματική νύχτα» και να επισημαίνει ότι «υπάρχουν ασθενείς ακόμα και σε ράντζα».
Επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Τ. Αντωνόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως το «Λαϊκό» υπέστη έμφραγμα και κατήγγειλε πως το τελευταίο δεκαήμερο δύο ακόμη ασθενείς με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους νοσοκομείο, περιμένοντας για μια κενή κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο και τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου», είπε χαρακτηριστικά. «Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.
Από τη πλευρά του ο Νίκος Ορφανός αναφέρθηκε στην κατάρρευση του νοσοκομείου στη χτεσινή εφημερία. Περιγράφοντας τις νοσηλείες ασθενών σε ράντζα, τόνισε πως «δεν είναι καθόλου καλή μέρα για εμάς». «Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid», πρόσθεσε ο κ. Ορφανός. 
Επίσης μιλώντας στον ANT1 ο υπογράμμισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κρεβάτια εντατικής. «Οι άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, κινδυνεύουν. Το προσδόκιμο επιβίωσης είναι διαφορετικό. Υπάρχει εγκληματική ολιγωρία και αμέλεια».
από το TVXS

Tι λέει η διοίκηση του νοσοκομείου
Διαψεύδει το Λαϊκό Νοσοκομείο τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «κατάρρευση» κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας.
Σε ανακοίνωσή της, η... διοίκηση του Λαϊκού αναφέρει ότι ουδέποτε έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν αναληθώς ότι το Νοσοκομείο μας σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.
Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου - και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.
ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡETAI ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ή ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.
Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη.
Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΑ "ΛΑΙΚΟ"