ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ποια πολιτικός δέχεται εισηγήσεις να ιδρύσει νέο κόμμα;


Κουίζ (εύκολο)
: Ποια πρώην υπουργός, με δικό της think tank, δέχεται εισηγήσεις να ιδρύσει πολιτικό κόμμα στον χώρο του κέντρου;
Το θέμα συζητείται εντόνως το τελευταίο διάστημα σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία,.. ωστόσο το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει, δηλώνοντας, ωστόσο, σε συνομιλητές της πως πρόθεσή της είναι να παραμείνει στην πολιτική σκηνή. Διατηρεί, μάλιστα, ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με το περιβάλλον του πρωθυπουργού και εξαρτά τις όποιες αποφάσεις της από τις πολιτικές εξελίξεις.
Οι εισηγούντες, βεβαίως, την ίδρυση κόμματος στο χώρο του κέντρου, έχουν κατά νου πως στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική, το κυβερνών κόμμα ίσως χρειαστεί αφενός ένα “ανάχωμα” σε πιθανή μετακίνηση ψηφοφόρων προς άλλο υπό ίδρυση κεντρώο κόμμα (εκτός επιρροής της κυβέρνησης), ή προς το ΚΙΝ.ΑΛ, αφετέρου ενδέχεται να αναζητηθούν “συμπληρώματα” για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Η γνωστή πολιτικός, πάντως, που φωτογραφίζεται στο κουίζ δεν φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδό της στο κυβερνητικό σχήμα εξαιτίας της αντίδρασης σημαντικής μερίδας της Κ.Ο της Ν.Δ, οπότε πρέπει να αναζητήσει νέο ρόλο για να εκπροσωπήσει, όπως λένε συνομιλητές της, μικρή μερίδα του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού χώρου που φλερτάρει με τη Ν.Δ. Πολλά θα συναρτηθούν, πάντως, και με τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ στην περίπτωση -που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες- κατά την οποία ο υποψήφιος για την ηγεσία του κινήματος Ανδρέας Λοβέρδος αποτύχει, και, ως εκ τούτου, ίσως βρεθεί σε τροχιά αποχώρησης και σύνδεσής του με τη Ν.Δ.